Is een theezakje hergebruiken ongezond?

Ik gebruik hetzelfde theezakje standaard twee keer. 's Avonds pak ik een nieuwe die ik 's ochtends nog een keer gebruik. De smaak is iets lichter, maar dat vind ik niet zo erg. Heb 's ochtends toch niet zoveel trek. Ik hoorde dat het herbruiken van theezakjes ongezond is vanwege schimmels enzo. Ik hebruik mijn theezakjes nooit meer dan twee keer en zie nooit schimmel zitten, is dat dan ook ongezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een gebruikt theezakje meerdere dagen laat staan, dan zullen zich schimmels kunnen ontwikkelen. In die uren die er bij jou tussen twee glazen thee zitten, zou een schimmel zich kunnen nestelen op het theezakje, maar de ontwikkeling daarvan is zo gering dat het geen gevaar vormt.

Voedingsdeskundige Patricia Schutte is werkzaam bij het Voedingscentrum en vertelt aan Gezondheidsnet alles over het hergebruiken van theezakjes. "Je kunt theezakjes zonder risico opnieuw gebruiken. Thee is niet zo gevoelig voor bacteriën. Bovendien doe je het theezakje weer in kokend water, waardoor eventuele bacteriën worden gedood."

Bronnen:
https://marieclaire.nl/artikel/106948/is-h...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100