Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is volkorenbrood meer voedzaam dan witbrood?

Ik vroeg me af of ik na het eten van twee plakken volkorenbrood minder snel weer honger krijg dan na het eten van twee plakken witbrood. Het gaat niet zo zeer om de voedingstoffen die er in zitten, want ik weet dat er meer zitten in volkorenbrood, maar puur om het volle gevoel dat je er van krijgt. Of hangt dat samen met de hoeveelheid voedingstoffen?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
1.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Je geeft zelf het antwoord eigenlijk al.
Onderzoek heeft aangetoond dat een voeding die veel vezels bevat ook een voller gevoel geeft en leidt tot minder hongergevoelens.
Volkorenbrood is dus voedzamer dan witbrood.
(Lees meer...)
SimonV
6 jaar geleden
fremar
6 jaar geleden
Doordat bruin en volkorenbrood zemelen bevatten, die rijk zijn aan voedingsvezels, wordt de darmwerking gestimuleerd en kunnen ze een positieve invloed hebben op onze cholesterolwaarden in het bloed. Bruin en volkorenbrood bevat ook minder calorieën dan wit brood.
De beste keuze is volkorenbrood omdat dit brood het meeste vezels bevat en dus ook sneller een gevoel van voldoening geeft, wat er voor zorgt dat je je gewicht beter kunt controleren. Volkorenbrood bevat ook meer eiwitten dan ander brood, en eiwitten remmen de vertering. Bronnen:
- https://www.herba-belgie.be/blog/bruin-brood-gezonder

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding