zijn SMINT sugerfree snoepjes dikmaker?

ben dol op de SMINT snoepjes, op het doosje staat dat ze suikervrij zijn, ....maar zijn ze onschuldig voor de lijn?....

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik leerde dat alles waar te voorstaat niet goed is, dus... hoe gek ben jij op SMINT sugarfree snoepjes? Het is trouwens pas een dikmaker als jij er duidelijk te veel van blijft snoepen/eten. Ook sugarfree snoepjes moet je met mate eten , anders is het effect van suikervrij verdwenen door de enorme hoeveeldheid die je er dan van gaat snoepen.

Dikmakers zijn voedingsmiddelen waarvan je schier ongemerkt véél te veel naar binnen hengelt, en die veel meer calorieën bevatten dan je zo op het oog zou inschatten. Dat zal je met kleine snoepjes van dit type niet snel lukken, of ze nu suiker bevatten of niet. Dat dergelijke snoepjes vaak suikervrij zijn is ook niet zozeer voor de LIJN , maar voor het GEBIT. Je hebt ze relatief lang in de mond, en dat is een aanslag op je tanden . Of ze minder calorieën bevatten is dan vaak meer een gevolg van het soort zoetstof dat ze bevatten ; sommige zijn gelijk aan suiker, de meeste echter minder. Als je er echt teveel van eet, merk je dat op een gegeven moment vanzelf : de meeste zoetstoffen hebben namelijk in grotere hoeveelheden een laxerende werking. Voor dat echter consequenties heeft voor je gewicht, moet het wel heel ernstig zijn. Dikmakers zijn het dus niet, maar zoals met alles geldt : eet ze met mate. Een doosje per dag is al aan de ruime kant, meer zeker. Probeer ze te gebruiken waar ze voor zijn bedoeld : af en toe eentje langzaam opzuigen voor de smaak. Maar die eenzijdige smaak hoeft niet de héle dag in je mond te hangen.

Kunstmatige zoetstoffen bevatten vaak minder calorieën, waardoor ze beter lijken voor de lijn. Uit onderzoek is echter gebleken dat zware gebruikers van zoetstoffen juist meer aankomen dan gebruikers van gesuikerde producten. Dit effect blijkt vooral bij kinderen die veel light dranken drinken. Een Smintje is in theorie daarom wellicht niet goed voor de lijn, maar in de praktijk zal de hoeveelheid kunstmatige zoetstof in enkele snoepjes waarschijnlijk een te verwaarlozen effect hebben.

Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sugar_substi...

De smaak zoet geeft al een insuline reactie. (zelfs als het snoepje weer uitgespuugd wordt) Insuline zorgt dat vet niet opgenomen kan worden uit de cellen om gebruikt te worden als energie. Het zorgt er voor dat afvallen lastiger is en aankomen sneller gaat. Het is op zich geen dik maker, behalve als je er heel veel van zou eten, maar dan krijg je waarschijnlijk andere problemen.

Een heel pak Smints bevat ongeveer 126 calorieën en bevat 95 gram koolhydraten per 100 gram. Ik weet niet precies hoeveel er in één pak zitten of hoeveel je er eet per dag, maar de hoeveelheid calorieën in een smint is bijna verwaarloosbaar in je hele dag. Smints zijn gezoet met aspartaam. Aspartaam op zich veroorzaakt trouwens geen insuline reactie op. Uit onderzoek blijkt dat aspartaam de eetlust een beetje kan opwekken, mits het zonder andere voedingsstoffen wordt genuttigd. Dit is alleen geen groot effect en zal waarschijnlijk amper merkbaar zijn met de hoeveelheid die er in een smint zit. Je krijgt wel voorkeur voor dingen die je vaak eet, dus als je vaak zoete dingen eet, dan zul je daar vaker hunkeringen naar krijgen. Dit geld voor elk soort eten en is niet uniek voor een smint of iets met aspartaam. Je wordt niet dik van een smint op zich, dit hangt af van je totale energiebalans. Energie balans = de energie (Kcal) geconsumeerd uit eten en drinken vergeleken met de energie verbruikt door stofwisseling (metabolisme) en fysieke activiteiten.

Bronnen:
https://bayesianbodybuilding.com/artificia...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100