Waarom zie je in een bakkers- of supermarktbrood geen sporen van kneedhaken?

Als wij brood bakken in onze broodbakmachine, zie je aan de onderkant de sporen van de kneedhaken.

Nu neem ik aan dat bakkers, en anders de fabrieken wel die de supermarkten van brood voorzien, hun brood niet met de hand kneden, maar ook met machines. Toch zie ik in bakkers- en supermarktbrood nooit sporen van kneedhaken.

Hoe komt dat?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat in jouw eigen broodbakmachine de deeghaken IN het bakblik zitten. Grote bakkerijen kneden het deeg voor -tig broden in een grote bak en verdelen daarna het deeg over meerdere bakblikken. En die bakblikken zijn gewoon glad van binnen.

Bakkers en supermarkten gebruiken hele andere (professionele) broodbakmachines.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100