Waarom heb ik geen kater?

Ik drink regelmatig veels te veel drank. Wat er dan meestal gebeurt is dat ik in slaap val door de hoeveelheid alcohol. Maar dan word ik de volgende ochtend wakker en heb ik echt NOOIT een kater, ook al was ik ontzettend dronken. Hoe kan dit? Vroeger kreeg ik wel katers namelijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

23% van de mensen heeft nooit last van een kater, zelfs niet als ze zeer zwaar drinken. Studies suggereren dat deze eigenschap in de genen zit. Daarnaast kunnen angstige mensen er meer last van hebben dan neurotische. Ook als je ouder wordt heb je minder last van katers: vandaar dat je ze vroeger wel kon hebben.

Bronnen:
http://www.bbc.com/future/story/20151215-w...

Een 'getrainde' lever verwerkt de alcohol sneller, dus regelmatige drinkers zullen minder snel een kater oplopen (bij alcoholisten werkt de lever overigens juist langzamer). En wie fit is, zal minder snel een kater oplopen. Veel alcohol drinken kan het zogenaamde microsomaal-ethanol oxiderende systeem stimuleren. Dat systeem zorgt voor een snellere afbraak van alcohol door oxidatie ervan. https://nl.wikipedia.org/wiki/Kater_(alcohol)#Afbraak_van_alcohol_in_de_lever https://www.gezondheidsnet.nl/verslavingen/8-vragen-over-een-kater

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100