Zijn plofkippen ongezond(er) vergeleken met normale kippen?

Bij de Turkse en Marokkaanse slagers verkopen ze blijkbaar wellicht altijd plofkippen als ik de onderstaande video zo zie (zeer boeiende video trouwens) maar ik weet nog steeds niet of plofkippen ongezond(er) zijn voor mensenconsumptie vergeleken met normale kippen?

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2013/afleveringen/10-10-2013

Toegevoegd na 4 minuten:
Ik hoor en lees vaak dat plofkippen hormonen toegediend krijgen zodat ze snel groter worden maar in die video zien we daar niks over, maar wat is het nu in werkelijkheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Plofkippen zijn zo gefokt, de snelle groei komt niet door hormonen. Ongezond voor consumptie zijn ze niet, maar je moet het wel willen, zo'n portie dierenleed op je bord. Door hun gewicht lopen ze groot risico hun poten en borstbeen te breken of te kneuzen, en ook is hun huid vaak aangedaan door het in hun eigen stront moeten zitten.

Een plofkip is een kip, die door hun genen bepaald, zo enorm groot wordt. Het is er dus ingfokt, net als een dikbilkoe, niet zo veel vlees heeft door hormonen, maar gewoon zo gekweekt is en in de genen zit. Een plofkip is dus een kippenras! Mogelijk zijn deze kippen wel wat meer kwetsbaarder voor ziekten en krijgen meer/ vaker medicijnen, als dat zo is, dan zijn ze voor de mens wat ongezonder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100