Is 50 gram aan voedingsvezels per dag schadelijk/ongezond voor iemand die 2600 calorieën eet op een dag?

Ik heb een gezonde voedingsschema opgesteld (vraag mij niet hoe hij eruit ziet) met de volgende gegevens:

2572,55 calorieën (kcal) en 49,91 gram vezels in totaal.

P.S.: grotendeels van mijn voeding bestaat uit volkoren producten en verder doe ik aan bodybuilding…

Ik lees hier en daar op het internet dat een gemiddelde mens tussen de 30 en de 40 gram voedingsvezels zou moeten eten dagelijks, maar ik zit daar toch wel behoorlijk over met mijn huidige schema, de vraag is: is dat schadelijk op termijn of ongezond?

Of is het juist andersom en toch gezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn geen schadelijke effecten bekend van een voeding met teveel vezel. Vanwege het volume van een vezelrijke voeding is de kans op klachten door te veel vezel (opgeblazen gevoel en winderigheid/flatulentie) erg klein. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vezels.aspx Geen probleem dus.

Nee zeker niet! Met jou hoeveelheid sporten dan heb je dat echt wel nodig..

Voedingsvezels leveren geen voedingswaarde aan het lichaam, ze zorgen alleen - mits voldoende drinken, 2 liter p.d. - voor een goede darmwerking. Haal je de norm van 30 tot 40 gram of iets meer per dag, dan is dat voldoende. Meer is in feite zinloos maar kan geen kwaad, hoewel je er niet beter van wordt. Wel moet je zorgen voor voldoende water als drank, anders keert die vezel zich tegen je vanwege verstoppingen. Zie http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vezels.aspx Toegevoegd na 19 uur: Als je de vezeltest wilt doen: http://www.vezeltest.info/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100