Als ik 1 dag ongezond eet waardoor te stellen valt dat ik weinig tot geen vitamines binnenkrijg, wat zijn dan de gevolgen?

Want het is misschien zo dat bepaalde vetoplosbare vitamines als reserve gebruikt kunnen worden, maar voor sommige vitamines geldt dat die vitaminestatus in het bloed niet hoog genoeg is. Dus kan dit kwaad, of is het effect verwaarloosbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat effect is totaal verwaarloosbaar. Anders zouden er dagelijks bosjes mensen omvallen van vitaminegebrek. Het is wel zo dat je vitamines nodig hebt voor bepaalde processen, maar dat zijn geen 'acute' processen. Bijvoorbeeld: als je een dagje te weinig vitamine D binnenkrijgt, brokkelen niet ineens je botten af, en als je te weinig vitamine K eet (op een bepaalde dag) is niet ineens je hele stollingsfactor aan gort.

Kan geen kwaad. Als je daarna weer gezond gaat eten. Je kan echt wel een dagje zonder vitamines.

Helemaal niet. Een sterk persoon kan 40 jaar roofbouw plegen op zijn lichaam door ongezond te eten en te leven. (zeker niet proberen) Dus je hoeft helemaal niet bang te zijn voor die ene dag. Ik denk trouwens dat er geen mensen zijn die heel het leven lang, dag in en dag uit gezond eten, dat hoeft ook niet, je mag af en toe eens uit de boot vallen en eens goed feesten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100