diabeet: "normaal eten" en fruit & melk om de dag, mag dat, om af te vallen ?

als diabeet afvallen, kilo´s verliezen door om de dag normaal te eten en de andere dag melk en fruit te eten, kan dat ?
is het niet zo dat het gevaarlijk is voor een diabeet om NIET "de schijf van vijf" te eten...?

Toegevoegd na 10 uur:
het gaat om diabetes 2, ik spuit wel elke dag, maar nog niet veel, ben net begonnen.
dit om de dag dieet werd me aangeraden, zonder dat bekend was dat ik diabeet ben,
vandaar mijn vraag.

"normaal" eten ? ontbijt: banaantje of 2.à 3.mariakaakjes (goedkeuring diëtiste), lunch:
2.of 3.boterhammen met "saks"smeerworst (is goed), diner: aardappelen. vlees groente (tenzij ik ziek ben, te veel pijn heb of te moe ben om te koken en daar gaat het fout, dus ga ik nu ´s middags warm eten en ´s avonds een paar boterhammen eten.

Toegevoegd na 5 dagen:
hartelijk dank allemaal voor de antwoorden en reacties! helaas, ik mag maar één beste kiezen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, geen goed idee. Teveel suikers, helemaal als je halfvolle melk gebruikt, daar zitten wel alle suikers in, maar minder vet. Je eet sowieso vooral koolhydraten, probeer meer vet te eten, daar wordt je bloedsuiker ook stabieler door. Ook als je wilt afvallen is dat belangrijk, doordat je meer vet gaat eten kan je minderen met koolhydraten. Doe dit rustig aan, zeker in jouw geval, dus niet ineens omschakelen. Begin bijvoorbeeld met roomboter en 48+ kaas op brood, maar neem dan wel een boterham minder. Als je melk wil drinken gaan dan voor volle Demeter melk, dat is minder bewerkt dan supermarkt melk. (persoonlijk ga ik voor volle rauwe bio melk) Alternatief maar ze geven wel een oplossing: http://www.voedingisgezondheid.nl/Diabetes.html

Afvallen is geen kwestie van dieeten maar van bewegen , diabetici moeten hun suikerpeil in de gaten houden fruit zit vol glucose en fructose die het lichaam omzet in suikers dus een dieet met fruit en melk kan gewoon omdat je om de dag normaal eet zul je voor de rest geen enkele problemen krijgen in verband met vitaminengebrek

Nee, dit zou ik niet doen. Melk bevat suiker, fruit bevat vaak ook beste veel suikers, dus op de 'fruit & melk' dag krijg je last van hele sterke stijgingen en dalingen van je suikerspiegel. Een grote piek als je wat eet en drinkt, en even daarna daalt dit weer snel. Dit is voor niemand gezond, en voor een diabeet al helemaal niet lijkt mij. Daarnaast is het ook best eentonig. Volgens mij krijg je op die dag te weinig vezels binnen. Je krijgt wel vetten en eiwitten binnen, maar verder helemaa geen groente. Je kunt beter iets gaan volgen als Clean Eating. Daarmee eet je elke dag gezonde, volwaardige voeding. Genoeg eiwitten, groentem vezels etc. Fruit hoef je niet zoveel te eten, meeste vitamines kun je uit je groente halen, als je veelzijdig eet. En een dergelijke gezonde levensstijl (het is geen dieet) is ook veel beter als diabeet, want het zorgt voor een stabielere suikerspiegel. Toegevoegd na 1 minuut: En naast het gezondere eten uiteraard meer beweging en sporten invoeren voor een optimaal resultaat met gezonder worden (en afvallen). Als je verder vragen hebt hierover, kun je altijd een reactie geven of PB sturen.

Bronnen:
http://blogilates.com/nutrition-2/how-to-s...

Jammer dat je er niet bij zet of het hier gaat om diabetes met of zonder insuline. Bij diabetes is het van belang dat je, als je geen insuline gebruikt, je elke dag ongeveer evenveel koolhydraten neemt en verder gezond eet (dit ivm alle complicaties die je bij diabetes kunt krijgen). Als je insuline spuit en goed op de hoogte bent van het systeem en je gebruikt kortwerkende en langwerkende insuline dan zou het mogelijk kunnen zijn maar erg verstandig is deze manier van diëten niet. Sowieso heb je al helemaal geen melk nodig dus dat vind ik een vreemde keuze. Afvallen als je diabetes hebt zonder insuline is van groot belang maar doe dat dan door ELKE dag minder te eten en niet de ene dag veel en de andere dag weinig en in overleg met een diëtist. Eigenlijk geldt dit ook voor diabetes met insuline, het is gewoon niet slim om bij diabetes de ene dag veel te eten en de andere dag weinig maar als het totaal aantal koolhydraten op beide dagen gelijk blijft maakt dat voor de diabetes niet zo uit. Toegevoegd na 1 uur: Na je aanvullen: absoluut NIET gaan doen, je spuit insuline en dan is het het belangrijkste dat je elke dag evenveel koolhydraten neemt en ik vermoed dat dat niet gaat lukken met alleen fruit en melk. Je kunt er dan beter voor kiezen om de koolhydraten gelijk te houden en te verminderen in vetten en dus meer bewegen maar ook dan moetje oppassen ivm je insulinegebruik.

Bij diabetes is het aan te raden om elke dag een diabetesdieet te volgen. Voeding (op maat)die voor jou nodig is. De combinatie met afvallen kan, als dat bij jou nodig is. Een dietist adviseert je daarin. Als je bij diabetes wil afvallen heeft het geen zin om afwisselend melk & fruit te eten. Het is slecht voor je bloedsuikerregulatie. Door nu met aandacht een diabetesdieet te volgen ga je je nu goed voelen en je verkleint de kans op complicaties. Dat heb je met je eigen voeding zelf in de hand. Afvallen in combinatie met diabetes vraagt speciale aandacht. Het is goed te doen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100