Waarom wordt een klontje gesmolten boter niet meer zoals hij was, geel van kleur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je boter laat smelten tot 50 graden en het weer laat stollen blijft de kleur hetzelfde. Ga je boter hoog verhitten zullen de vaste stoffen in het vet kleuren en eventueel bij hoge hitte verbranden en dien ten gevolge krijg je ook verkleuring. Je kunt de boter ook tot 50 graden verhitten en dan het depot ( water en vaste stoffen ) verwijderen nadat het vet gestold is. De overgebleven geclarifieerde boter kun je nu hoger verhitten, zonder dat het bruin wordt.(max 170 graden).

Om de zelfde reden dat een verhit stuk vlees ook niet meer de oorspronkelijke kleur heeft. Hitte doet iets met dingen. Alles wat met temperatuurverhoging in aanraking komt verandert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100