Weet iemand hoeveel je per week afvalt door 5/6 kleine maaltijden per dag te eten?

Ik wil met een dieet beginnen waarvan je ongeveer 800/1000 calorieën binnen krijgt door 5/6 kleine maaltijden per dag te eten.
Daarnaast wil ik iedere dag een half uurtje op de hometrainer fietsen.

Zou iemand mij kunnen vertellen hoeveel kilo ik ongeveer per week ga afvallen als ik dit dieet ga volgen?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uitgegaan van dat je normaal gesproken 1800/2000 calorieën verbruikt en nu 800/1000 in gaat nemen. Dat is dus ongeveer 1000 kcal minder per dag. Ook wil je iedere dag een half uurtje op de hometrainer fietsen. Dit zal ongeveer 200 kcal extra zijn. Dat is dus ongeveer 1200 kcal per dag minder. In een week is dat 8400 kcal. Om een kilo lichaamsgewicht kwijt te raken moet je 7777 kcal in de min staan. Aangezien je lichaam iets zuiniger om zal gaan met energie aangezien het minder energie binnen krijgt zal dat uiteindelijk ongeveer één kilo vet per week zijn. Er zijn een aantal aandachtspunten. Als je meer dan één kilo per week kwijt raakt dan ben je spierweefsel aan het verliezen. Dat is nutteloos en werkt uiteindelijk zelfs averechts (hoe minder spierweefsel hoe minder calorieën per dag je verbruikt hoe makkelijker je dus straks weer aankomt). Om dit tegen te gaan zal je iets meer moeten eten. Spierweefsel is heel verradelijk. Het bevat namelijk heel veel vocht. Je komt met spierweefsel dus makkelijk heel snel aan of je valt heel snel af. Maar dit is niet wat je wilt. Bedenk ook dat 800/1000 lastig vol te houden is, zeker met iedere dag op de hometrainer. Het is dan verstandig om iets koolhydraatrijks te eten na het gebruik van de hometrainer. Dit zorgt ervoor dat je glycogeenvoorraad op peil blijft. Dit is zeg maar je directe energievoorraad. Als die uitgeput raakt, dan hou je het fietsen niet meer vol (de bekende man met de hamer). Die glycogeenvoorraad kan je het beste aanvullen na het sporten. Kortom richt op één kilo per week met dit dieet.

o de eerste week zul je wel een paar kilo afvallen,de 2de ook nog. Maar je gaat veel te weinig eten. 1000 cal is veel te weinig. Het gevolg hiervan is dat je lichaam op de spaarstand gaat, dus alles vasthouden wat binnenkomt. Ga je daarna weer meer eten dan blijft je lichaam dat ook vasthouden, want wie weet duurt het weer een tijd voor er weer voldoende voedsel binnenkomt. dat is het jojoën dus. Ga eens uitzoeken wat wel verstandig is om te doen

dat is zo persoonlijk, daar is geen zinnig antwoord op te geven. ik kan je wel vertellen hoe je per week 1 kilo BLIJVEND kan afvallen... wat je moet doen is gezond en normaal, dus niet heel weinig..., eten en daarnaast bewegen door iedere dag een wandeling te maken. als je dat 2 maanden volhoudt, dan val je gegarandeerd 9 kilo af en met een beetje geluk 10 ! als je maar normale hoeveelheden GEZOND eet en dagelijks blijft bewegen ! als je ook nog fietst bijvoorbeeld dan gaat het misschien nog een beetje sneller. succes !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100