Klopt het dat als je een tijd lang Vitamine C-1000 (1250% ADH) slikt en daarna een tijd maar 100% ADH slikt, je lichaam dan te weinig C binnenkrijgt?

Ik bedoel hiermee te zeggen of het mogelijk is dat je lichaam dan gewend is aan 1250% ADH vitamine C per dag, dus dat je te weinig vitamine C binnenkrijgt als je overstapt op maar 100% ADH vitamine C per dag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je lichaam plast een te grote hoeveelheid vit C uit dus echt wennen aan veel vit C doet het niet omdat je lichaam meteen actie onderneemt met die enorme hoeveelheden.

Heel even misschien: vitamine C plas je uit, en je lichaam heeft even tijd nodig om weer de balans te vinden als je ineens veel minder vitamine C slikt. Maar een gezond lichaam moet dat wel aankunnen. Dit is wél de reden dat zwangere vrouwen afgeraden wordt om dit soort mega-doseringen vitamine C te gebruiken: na de bevalling blijven de nieren van het kindje nog even alles verwerken alsof er een overschot aan vitamine C is, en dan ontstaan er tekorten doordat zo'n klein kindje dat niet zomaar kan compenseren. Bij een gezonde volwassene zou ik me echter geen zorgen maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100