Welke suiker is beter voor je, riet suiker (die bruine klontjes)of gewone witte kristal suiker?

Of eigenlijk minder slecht, want zo gezond is suiker niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het maakt niet uit, omdat de rietsuiker die je in de supermarkt koopt geraffineerd is en vervolgens bruin gekleurd met melasse. Minder geraffineerde rietsuiker zou wel gezonder zijn. Palmsuiker is voor je gezondheid een betere keus. Het is sap van de suikerpalm of kokospalm dat ingekookt wordt. Niet verder bewerkt dus en bevat daarom mineralen en heeft een lagere GI-index (geeft je geen korte energiepiek) Nadeel van zowel rietsuiker als palmsuiker is dat het uit een tropisch land geimporteerd moet worden.

Het maakt niet uit, suiker is suiker. Soms worden er wel claims gedaan dat geraffineerde suiker slechter voor je zou zijn dan 'ruwe' rietsuiker, maar daar is niets van te bewijzen. Ruwe rietsuiker heeft wat minder bewerkingsprocessen ondergaan dan de witte suiker die wij eten. Het grootste deel van de suiker die wij eten is bietsuiker. In b.v. Zuid-Amerika is het grootste deel van de suiker die gegeten wordt, rietsuiker. Die rietsuiker ziet er precies hetzelfde uit als de bietsuiker die wij eten (omdat hij ook geraffineerd wordt).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100