Hoe kun je zo gaan denken, dat je tóch doorzet om af te gaan vallen? (zie uitleg)?!

Iemand in mijn familie is heel zwaar, en moet heel veel afvallen. Nu lukt haar dat niet goed, ze geeft aan dat ze soort van verslaafd is aan eten en ze niet kan afvallen omdat ze geniet van eten, en het genieten eigenlijk niet wilt opgeven. Nu heeft ze al een paar keer (kleine) probleempjes gehad met haar hart, maar nog, kan ze niet ''normaal'' eten.
Hoe moet ze zichzelf dan zo motiveren, en zo gaan denken, dat ze het wél kan? Is dat iets in de hersenen of zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Uiteindelijk komt het neer op doorzettingsvermogen en het echt willen. Ze zal voor zichzelf een goede reden moeten vinden om af te gaan vallen. Als ze dan eenmaal begonnen is en het lukt dan zal het makkelijker gaan omdat ze merkt dat ze fitter wordt en slanker wordt. Verder is steun uit de omgeving natuurlijk erg belangrijk!

Wat vaak heel goed helpt, is een afvalmaatje zoeken. Iemand die je in moeilijke tijden erdoorheen sleept, en die zij ook weer kan motiveren. Als zo iemand niet in haar directe omgeving te vinden is, kan ze dat ook proberen via marktplaats, of via Weight Watchers. Die organisatie is trouwens ook een heel goed startpunt. Verder: gaan bewegen, wandelen met een hond (wandelvrijwilliger worden bij het dierenasiel bijvoorbeeld, daar haalt ze dan weer veel voldoening uit). En blijven steunen, niet teleurgesteld in haar zijn als ze een keer de fout ingaat. Succes, allebei!

Google eens op Yvonne lemmers grip op koolhydraten.misschien iets voor haar.

Het niet kunnen en of willen afvallen is per persoon verschillend. Het kan ook te maken hebben met de hormoon huishouding! Zelf heb ik veel aan de emails van Jesse van der velde . je krijgt elke week een email met tips die ook echt werken.Succes :-)

Bronnen:
www.jessevandervelde.com

ze moet echt besluiten om af te vallen. Willen of vinden dat het nodig is helpt niet, maar als iemand echt belsuit dan is dat het doel.

Iemand die zoveel eet dat het ongezond is, heeft in feite een eetstoornis. De momenten van genieten van eten zijn haar verslaving. In dit geval, maar ik ben geen arts, doet mij dit aan obesitas denken. Het is heel eenvoudig voor iemand die hieraan niet lijdt om te zeggen "Ga gewoon afvallen", maar dat werkt zo niet. Eigenlijk moet haar mindset (haar denken) omgezet worden. Vaak weet een patiënt ook echt wel dat ze niet gezond bezig is. Er bestaan coaches voor mensen met obesitas. Die zijn getraind om mensen in psychische zin te begeleiden bij het afvallen. Het gaat in dit geval niet gewoon om caloriën tellen namelijk, maar vooral ook om begeleiding bij de moeilijk momenten die er voor een etensverslaafde bijna continu zijn. Toegevoegd na 2 minuten: Als aanvulling m.b.t. je laatste vraag: het zit dus inderdaad voor een deel tussen de oren. Ook is de maag vergroot door het vele eten, waardoor er veel ruimte is voor een hoop eten. Maar de verslaving zit tussen de oren (in de hersenen) en ze zal hier echt aan moeten werken en begeleid moeten worden.

Ze moet een 'klik' maken in haar hoofd om anders te gaan denken. Die klik krijg je niet van anderen, dat is een foute verwachting. Ze moet dat ZELF doen. Vertel haar keer op keer dat ook ZIJ dat kan. Die klik zogezegd niet 'kunnen' maken is een excuus dat ze zichzelf voorhoudt. Iedere keer is er wel iets wat ze zichzelf voorliegt waarom een bepaald dieet niet lukt. Het is dus maar de vraag of ze wel WIL afvallen. Vraag haar hoe belangrijk ze dat vindt. Als zij zelf niet genoeg redenen vindt om af te vallen zal het nooit gebeuren. Dan heeft ze geen motivatie genoeg om van het 'genieten van eten' af te stappen. Vraag haar eens hoe ze haar leven ziet binnen enkele jaren of als ze misschien nog 5 kilo is bijgekomen? Als ze nog grotere kledingmaten moet gaan kopen? Als ze een hekel krijgt aan de zomer, omdat ze niet meer weet wat ze aan moet? Vraag haar dan wat er zou gebeuren als ze nu een verandering zou maken en met kleine stapjes op een realistische manier gewicht zou verliezen? Met vallen en opstaan, maar consequent. Bijvoorbeeld met deze methodes: http://superverbrander.nl/ http://www.weightwatchers.be/plan/index.aspx http://www.modifast.nl/nl/modifast-protiplus/wat-is-modifast-protiplus

Bronnen:
http://jessevandervelde.com/de-klik-maken-...

Ze moet inderdaad een keuze maken, of ze door wil gaan met slecht eten of oud wil worden. Het zou kunnen helpen om een lijst te maken met gevolgen, ik weet niet exact hoe zwaar ze is en wat haar BMI is maar je zou een lijst kunnen maken. Zoals eventueel kans op gewrichtsklachten en ademhalingsproblemen enz. Je zou haar misschien ook kunnen motiveren met de voordelen die het zal hebben voor haar om af te vallen. Het zal enorm zwaar worden en dat moet ze ook begrijpen maar het is niet zo dat ze nooit meer lekkere dingen mag eten maar gewoon minder uiteraard. Ook zou de volgende zin kunnen helpen: De smaak is maar voor even, maar het vet blijf aan je benen kleven. of andere powerzinnen/ uitdrukking voor als ze het moeilijk heeft. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100