Ik heb wel eens gehoord dat mensen suiker omschrijven als stille sluipmoordenaar. Waarom is dat?

Ik word zelf altijd heel naar als ik suiker neem. Heel moe en uitgeput.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk ging dat niet over suiker als voedingsmiddel, maar over suikerziekte/diabetes. Dat wordt een sluipmoordenaar genoemd, omdat mensen al jaren aan suiker kunnen lijden, zonder dat ze het doorhebben.

Grotere consumptie van suiker berooft het lichaam van zijn reserves aan vitamines en mineralen waardoor ons lichaam uit balans gaat en er allerlei klachten kunnen ontstaan, zoals botontkalking en gebits- en botproblemen door demineralisering van onze botten, maar ook hypoglykemie, diabetes mellitus type 2, zwaarlijvigheid, gewrichtsinfecties, menstruatieproblemen, hartziekten, bloedarmoede enz.

Bronnen:
http://www.wijwordenwakker.org/content.asp...

Dat komt omdat suiker de mineralen en vitaminen uit je lichaam haalt om de geraffineerde suiker te verwerken. Er zijn ook goede suikers die je juist energie geven. Die staan in het artikel hieronder en ook hoe het werkt met die mineralen

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezond...

Volgens mij is het de 'zoete sluipmoordenaar' maar dat is niet zo belangrijk. Hoewel je suiker niet nodig hebt om in leven en gezond te blijven kunnen kleine hoeveelheden geen kwaad. Het is ook niet zozeer de suiker maar het totaal aan geraffineerde voedingsmiddelen, met name bestaande uit koolhydraten, die funest voor de gezondheid zijn. Hoewel het voor de hand ligt om vet als hoofdschuldige voor overtollig lichaamsvet aan te wijzen zijn het toch echt de geraffineerde koolhydraten die het makkelijkst worden omgezet in vet. Vanuit evolutionair oogpunt is het volkomen verklaarbaar. Het einde van het groeiseizoen levert voeding op die rijk is aan suikers, zoals fruit, honing maar ook peulvruchten en graan. In de prehistorie werden die gebruikt als voorraad voor het schrale seizoen. Voor de uitvinding van de landbouw in het menselijk lichaam zelf als lichaamsvet. Tegenwoordig kunnen we het hele jaar door overvloedig eten, terwijl de menselijke fysiologie in de steentijd achtergebleven is. Links en rechts om je heen zie je wat die combinatie teweegbrengt. Naast overgewicht door de suikers zelf zorgt het raffineren, het verwijderen van nuttige vitamines en spoorelementen, ook nog eens voor diabetes en een verhoogde kans op kanker. Niet dat je daar meteen aan doodgaat maar de kans is wel een stuk groter dat het een stuk eerder gebeurt dan nodig is. Bovendien zijn ziektes ten gevolge van overmatig gebruik van geraffineerde suikers vaak invaliderend.

Het zou kunnen zijn dat je een Candida infectie of diabetes hebt. Van diabetes weet ik weinig af maar over Candida daarentegen kan ik je wel informeren. Ten eerste wil ik erop wijzen dat een langdure Candida infectie een veroorzaker van diabetes kan zijn, dus het evengoed de moeite waard is om je te verdiepen in Candida. Ik kwam er 3 maanden geleden achter dat ik een candida infectie heb. Waarschijnlijk zit de candida al jaren in mijn bloed, zeker weten doe ik dat helaas nooit omdat dit moeilijk vast te stellen is. Candida is een schimmel die bij ieder mens in de darm thuis hoort. Helaas komt het voor dat de darmflora uit balans raakt en een soort darmwand 'lek' maakt waardoor de candida het bloed in kan. Dit is foute boel. Een candida kan de gekste klachten veroorzaken tot zelfs ziektes. De één heeft er veel last van, de ander amper. Echter heeft 1 op de 4 mensen een candida infectie, en wordt het door de reguliere geneeskunde niet erkent. Een candida leeft voornamelijk op suiker en gist. Iemand die een candida infectie heeft, heeft dan ook meestal een grotere zoetbehoefte. Helaas ga je je alleen maar slechter voelen nadat je jezelf voedt met suikers. Vermoeidheid is de meest voorkomende klacht. Misschien herken je jezelf ook in onderstaande klachten (na het eten van suiker, gist of gewoon over het algemeen) - Vermoeidheid - Stemmingswisselingen - Opgeblazen buik - Darmklachten, onregelmatige stoelgang - winderigheid - Eczeem, huiduitslag - Hoofdpijn - Vergeetachtigheid, concentratieproblemen - Wazig, onwerkelijk gevoel - Slecht slapen / doorslapen - Voedsel intoleranties/ allergien - Vaginale schimmelinfecties (bij vrouw) - Spier en/of gewrichtspijnen - etc etc. Indien je je hierin herkent is het nuttig om eens op candida.nl te kijken. Hierop is meer informatie te vinden. Doe de test en kijk hoe hoog te daarop scoort. Als je hoog scoort, zoek een orthomoleculair arts op. Hij/zij kan je helpen om de candida uit de bloedbaan te krijgen d.m.v. een dieet (ong 3 maanden) met aanvulling van voedingssupplementen. Let op: een candida dieet is zinloos zonder aanvulling van voedingssupplementen omdat de darmwand tegelijkertijd geheeld moet worden om verdere verspreiding te voorkomen. Ik heb gister na 3 maanden mijn 2e Levend bloed analyse gehad. De candida is met 90 procent verlaagd en mijn bloed zit er mooier uit dan ooit. Ik voel me gezonder, energieker en sterker! Daarom deel ik graag mijn kennis. foto: mijn bloedbeeld mét Candida

Ik schrik van je vraag. Mogelijk is jouw suikerhuishouding niet in balans. Van suiker hoor je je niet moe en uitgeput te gaan voelen. Snel maar even langs je huisarts om te beginnen! Suc6!!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100