Hoeveel kost een zo goedkoop mogelijke warme avondmaaltijd, maar wel een die goed is voor je (dus geen fastfood ed) en geen super kleine maaltijden??

Met super kleine maaltijden bedoel ik, niet kleiner dan 1 eetlepel groenten en 1 stuk vlees met de groote van een hamburger (bijvoorbeeld)

Toegevoegd na 8 uur:
Ben er wat dingen vergeten bij te zetten, sorry daarvoor.
We zijn met z'n 2e
Ik bedoel eigenlijk met mijn vraag, je hebt niks in huis, je gaat naar de supermarkt (oid) voor je warme avondmaaltijd, en in 1x (dus niet een grote zak....) eet je op wat je inkoopt. Ik ben dus benieuwd hoe goedkoop je avondmaaltijd dan is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het allergoedkoopst is pasta met goedkoop of zelfs helemaal geen vlees (en ook niet teveel ; 300 gram gehakt voor 5-6 personen kan zat zijn, een rookworstje in kleine stukjes is nog goedkoper. Zakje soepgroente erdoor, en je hebt nog een gezonde maaltijd ook. Mijn record ligt op een enorme pan macaroni (30 cent) met een rookworstje (65 cent) in kleine stukjes, en twee preien uit de aanbieding (25 cent), pakje mix is nog het duurst zowat (25 cent). Nog geen 1,50 voor minimaal 4 personen. En allemaal een volle buik. Ook een goedkope topper : Zakje zuurkool of spinazie (50-100 cent) met zelfgekookte aardappelen (momenteel nog geen euro de kilo, dus ook een kleine 50 cent voor 4 personen) en een blikje knakworst (85 cent). Puree maken van de aarappelen (scheutje melk, klontje boter, zout en peper - paar cent), groente onderin, worstjes erop, puree erover en in de oven. Iets duurder (en lekkerder) met gehakt. Onder de 2,50 kun je eigenlijk met vier personen prima warm eten. De kunst is goed plannen (zodat je bijvoorbeeld meerdere dagen met een hoeveelheid groente kunt), zuinig met vlees (dat je ook niet altijd nodig hebt ; een eitje af en toe doet wonderen), en goedkope, afgeprijsde ingredienten kopen (met name op de martk voor groente). Zo heb ik een vriendin met twee grote (enorme, eigenlijk) dochters een paar maanden lang voor 20 euro in de week gevoed, inclusief ontbijt en fruit. Okee, geen luxe vetpot, maar wel een enorme besparing op mogelijke schulden. Ze zijn zelfs nauwelijks afgevallen ....:-( Als het echt noodzakelijk is, heb ik hier nog veel meer recepten en weekmenu's liggen voor ' de luie goedkope kok' , waarbij je niet snel tekorten oploopt - al blijft fruit wel een probleem met een dergelijk budget. Toegevoegd na 1 minuut: Naarmate je voor meer mensen moet koken wordt het per persoon relatief goedkoper, vooral ook omdat je relatief steeds minder brandstof nodig hebt.

leuke vraag maar van belang is voor hoeveel personen Voor minimaal 3 mensen (of 1p 3x eten) is volgens mij een grote zak aardappelen en iets om stampot te maken (boerenkool, hutspot, zuurkool) al snel het allergoedkoopst die aardappelen zijn dan 1,50 euro, de groente 1 euro en dan bijv 1 rookworst erbij (of goedkope half of half gehaktballen) Met een beetje vet ben je dan voor nog geen 5 euro klaar en kun je met 4 man eten. Maak je een kleinere portie (dus 1-persoons) is ALLES al snel duurder, 1 kg aardappelen is bijna net zo duur als 5 kg en de hutspot zit meestal in mega grote zakken dus dan houdt je veel over Toegevoegd na 2 minuten: Ha ha en kijk eens in deze link: 91 recepten goedkoper dan 2,50 euro

Bronnen:
http://www.budgetkoken.be/budgetkoken-onde...

bij de aldi hb je een kantenklare spaghtti pakket voor 85 cent met saus pasta en kruiden

ca. € 2,- voor vier personen: Spaghetti con Aglio e Olio voor de beschrijving zie reacties.

Je vraagt om een arme mensen maaltijd waar alles inzit wat jouw lichaam nodig heeft en ook nog hartstikke lekker is. Pap,(ik dus) staat bekend om pasta's, pizza's en alles wat sliert en slubbert,"maffia-food" te noemen. Er gaat niets boven de verse Hollandse kost. De kinderen en zelfs de vrouw is blij als pap eens wat gaat maken; dan weet men dat er schijf in de pan gemaakt wordt. Er is geen groente wat meer vitaminen in zich heeft als de aardappel en dat weten de meesten niet. Daarom; zorg dat er altijd GROTE iets kruimig of kruimige aardappels in huis zijn (5 kilo), voor het geval dat je er ook eens aardappelpuree van wilt maken. Het aardappelnat (ook groentennat) nooit weggooien, maar gebruiken voor de soep, daar je anders al veel belangrijke stoffen daarmee wegmietert. Snij de rauwe aardappels in dunne schijfjes. Strooi er wat peper en zout over. Werk met twee pannen tegelijk zodat je sneller kunt werken. Boter in de pannen tot deze redelijk heet is. Bedek dan de hele bodem van Pan1 met een laagje van één schijfje dik. Even een deksel erop en vul Pan2 met een laag. Snel werken is noodzaak! Deksel van Pan1 naar Pan2. Schijfjes van Pan1 omdraaien. Deksel Pan2 naar Pan1. Schijfjes Pan2 omdraaien. Deksel van Pan1 naar Pan2. Pan1 is klaar en doe de schijfjes rap in een kom. Boter in Pan1 die nog goed heet is; rauwe schijfjes er in. Deksel Pan2 naar Pan1. Pan2 is klaar en doe de schijfjes rap in een kom. Ga zo door totdat de pieperschijfjes op zijn. Zet de kom op tafel en meng en hutsel het schijfsel doorelkaar. Het lekkerste is het dat de minder aangebakken baksels zich mengt met de meer aangebakken schijfjes. Gebakken ei erop dat qua voeding niet onderdoet voor vlees.... en smullen maar! De eerste keer lijkt het veel werk. Alleen door het vaker te doen ontdek je hoe het beter kan. Eet gerust meer dan normal; het is ongelooflijk met al wat het lichaam voor stoffen binnen krijgt hoe goed dat je daarvan opknapt. De kosten per persoon: Groot ei 20 cent. 5 dikke aardappels (we doen niet minder)60 ct? Je hebt dan wel alleen van de aardappel: Energie-eiwit-koolhydraten-vezels-Vitamine B1, B2, B6, B11, B12, C, D, -Natrium-Kalium-Calcium-Fosfor- Magnesium-Koper-Zink en nog andere stoffen wat alleen in de aardappel voorkomt waar de geleerden nog geen naam voor hebben. Maak van de Zaterdag "Schijfdag"! Je hebt nooit meer een griepspuit nodig! Smullen maar!!!

Koop alsjeblieft niet te goedkoop je vlees. Dat is allemaal vlees uit de bio industrie. Biologisch vlees is tenminste goed vlees, niet vlees van beesten de een vreselijk leven hebben en enorme milieuvervuiling tot gevolg hebben. Koop bij voorkeur geen vlees (ik eet zelf ook vegetarisch). Als je goedkoper wilt eten s avonds: koop bij AH eens van die producten met een 35% extra korting sticker. Kan een hoop schelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100