Zijn vegetariërs te mager?

Mijn moeder is twee jaar geleden vegetariër geworden en sindsdien is ze erg vermagerd en nu te dun. Komt dat doordat ze vegetariër is geworden? Ze slikt allerlei pillen speciaal voor vegetariërs en eet gezond (normale porties en vleesvervangers).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan mogelijk zijn dat je moeder wel evenveel eet in hoeveelheden maar niet evenveel calorien binnen krijgt. In plaats van een bal gehakt een extra schep brocolli waar het aantal calorien stuk minder is.

Nee hoor ik ben al 5 jaar vegetarisch en ben niet te dun.

Nee hoor. Ik ben een niet-vegetariër. Een vriendin van mij is wel vegetariër. We sporten samen, omdat dat voor geen van meide een overbodige luxe is :-)

mijn jongere zusje is al jaren(in elk geval 10) vegetarier en zij is niet dun

Dat kun je niet in zijn algemeenheid zeggen. Als je als vegetariër de hele dag chocola loopt te eten, zul je niet gauw te mager zijn. Maar als je net zoveel eet als ieder ander, maar dan het vlees weglaat, en niet vervangt, krijg je te weinig binnen, en kun je inderdaad vermageren.

Nee. Het hangt er vanaf wat je moeder eet ter vervanging van het vlees. Noten bijvoorbeeld brengen toch wel wat caloriëen aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100