Normaal aantal calorieën per dag?

Voor een meisje van 16 jaar en 1.60!

Weet jij het antwoord?

/2500

2000 of ietsjes minder

2200 bij een weinig actieve levensstijl, en 2500 als je actief bent (veel sport en dergelijke).

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-gewi...

Rond de 2000 inderdaad. Maar ga ze nou niet tellen, geloof me, daar wordt je niet vrolijker van. Zolang jij geen erg overgewicht hebt en een beetje gezond eet is er niks aan de hand.

1700 per dag

Rond de 2000 kilocalorieën per etmaal is gemiddeld de normale behoefte van een meisje van jouw leeftijd. Maar wat is jouw probleem of vraag?

Voor een vrouw of meisje van jou leeftijd is 2000 calorieën per dag gebruikelijk. Als je wilt afvallen moet je zorgen dat je maar 1000 calorieën per dag inneemt.

Rond de 2000 calorieen. Je kunt berekenen hoeveel je écht nodig hebt op een dag op bijvoorbeeld energiebehoefte.nl of caloriebehoefte.nl. Wil je afvallen, dan moet je maximaal 500 calorieen minder gaan eten per dag, wil je aankomen maximaal 500 calorieen meer. Dan gata het niet zo heel snel, maar wel op een gezonde manier. Tenminste, als je het uit gezonde voedingsmiddelen haalt: brood, groente, fruit, enzovoorts.

In de groei is het belangrijk om gezond en genoeg te eten. Beperk je niet tot de hoeveelheid calorieën die je wordt opgelegd. Probeer je lichaam aan te voelen hoeveel je moet eten. Als je in de groei zit dan zal je caloriebehoefte rond de 2500 zitten, ben je hier al overheen dan zal dit rond de 2000 zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100