word je dik als je meteen na het avondeten gaat slapen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je wordt dik als je meer energie inneemt dan dat je verbruikt. Tijdstippen van eten of bewegen doen er niet zo toe. Dus je wordt wel dik als je heel veel gaat slapen, want dan beweeg je minder. Maar verder maakt het allemaal niet uit.

Ja, je wordt minder dik als je voor het avondeten alvast naar bed gaat.

'S avonds eten en daarna gelijk slapen is niet goed, als je ligt kan het eten niet goed naar beneden gaan. Dan kan je dik worden.

Ja, dat kan. Tijdens je slaap gebruik je weinig energie, ga je direct slapen dan wordt het als reserve opgeslagen. Voor je spijsvertering is het dus niet goed. Het zal minder kwaad kunnen als je een hele magere maaltijd gebruikt.

Als het één keer voorkomt zal je het niet snel aan je gewicht merken. Dat kan weinig kwaad. Maar het beste is om tot zo'n 2 uur voor het slapengaan niet meer te eten. Je lichaam verbrand dan in die tijd het voedsel dat je hebt ingenomen, iets dat veel langzamer gaat als je slaapt. En wat niet verbrand wordt, dat wordt omgezet in vet... Ga je te vaak met een volle maag slapen, dan kan je dik worden. Toegevoegd na 22 uur: Hierbij, na veler verzoek, mijn uitleg waarom het niet verstandig is te eten voor het slapengaan als je niet wilt aankomen: Na het eten stijgt de bloedsuikerspiegel. Dat betekent dat er een hoop energie (calorieën) in het lichaam omgaan. Als de bloedsuikerspiegel niet verlaagd wordt, dan maakt het lichaam insuline aan om het teveel aan energie uiteindelijk om te zetten in VET. Het verbruik van energie tijdens de slaap is aanzienlijk langzamer dan wanneer een persoon wakker is (logisch). Waar de bloedsuikers (gedeeltelijk) worden verbruikt wanneer je bezig bent met bewegen (al is het desnoods het lezen van een boek of zappen voor de T.V.), gebeurt dit nauwelijks als je in je bed ligt te meuren. En dan gaat je lichaam zich inzetten om al die loze energie in vet om te zetten! Daar kan je wel degelijk dik van worden.

Ik geloof nog steeds, dat het een fabeltje is. Hele gebieden in het zuiden, zoals SApanje en Italie eten laat, dus zullen daarna echt geen uren meer wakker zijn en daarvalt het allemaal wel mee. Eigenlijk moet ik zeggen viel mee, want sinds defastfood daar ook zijn intrede deed, worden ze wel dikker, maar dat heeft niks met tijdstip te maken

Dit is geen fabeltje dat je er dik van word, maar het hoeft ook weer niet! Ja kan hier inderdaad dik van worden, meestal eet jij je avondeten, dan word energie opgenomen door je lichaam uit het voedsel dus als jij wakker bent neem je meer energie op die je verbruikt, maar als jij gaat slapen verbruik je die energie niet die je net hebt gegeten als dit regelmatig gebeurt word deze energie omgezet in vetten word je dik dus! Maar de reden dat niet iedereen dik hiervan word is omdat sommige energie uit het voedsel tekort komt bijvoorbeeld drukkedag gehad, en minder gegeten dan jij eigenlijk moest dan word je niet dik want je lichaam heeft dit dan nodig! Dus wat mijn voorganger zei over fabeltje is een beetje waar, alleen die mensen eten laat en hebben die ete voor het slapen gaan nog nodig in hun lichaam waardoor hun niet dik worden, jij gaat wel vroeg slapen en ik weet niet hoeveel beweging jij heb op een dag en hoelaat je eruit gaat maar je word hier dus wel sneller dik van.

nee hier word je niet dik van. Ruststofwisseling Het aantal calorieën dat je lichaam in rust verbrandt wordt ruststofwisseling genoemd of BMR. Basale Stofwisselings Snelheid (Basal Metabolic Rate) BMR. Uw stofwisselingsprocessen en spijsvertering hebben ook calorieën nodig om hun werk goed te doen. De ruststofwisseling is voor ieder mens verschillend, gewicht is ook bepalend en of u een actief leven leidt en welk geslacht u bent is ook van invloed en genetische factoren. Basal Metabolic Rate zijn de benodigde calorieën dat uw lichaam verbrandt om genoeg energie te hebben om de normale lichaamsfuncties te kunnen laten plaatsvinden, zoals de temperatuurregulering, de bleodcirculatie, spijsvertering en alle andere stofwisselingsprocessen in uw lichaam. Lichaamlijke activiteiten worden bij de berekening van de BMR buiten beschouwing gelaten. Ongeveer tweederde van uw totale behoefte aan calorieën die u dagelijks nodig heeft worden verkregen uit de BMR.

Bronnen:
http://www.webdieet.nl/woordenlijst/rustst...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100