Welke frisdrank is beter als cola? (om niet te verdikken)

Ik ben gestopt met cola, en wil graag een frisdrank in de plaats. Maar dan zou ik er 1 willen waarvan je niet verdikt zoals cola? Ik dacht bvb. aan Gini Lemon. Ik vraag dit omdat het stoppen met cola toch niet zo makkelijk is blijkbaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Crystal Clear; is nog best lekker ook! :P Ook een leuke site die een vergelijking maakt met het aantal suikerklontjes in frisdranken: http://www.sugarstacks.com/beverages.htm

Frisdrank is sowieso niet goed; het verdikt je sowieso. Maar één glaasje per week vertelde mijn zus haar diëtiste, kan geen kwaad. Ongeacht of dat nu cola, fanta, sprite, ... is. Geen light-producten! Deze zijn juist slechter, ondanks dat je dat niet zou denken.

Water, broeder/zuster niets dan water, reinigt tevens het lichaam!

gewoon water is om niet te verdikken het beste, voor het smaakje doe je er zelf wat citroensap in

Probeer eens Rivella - dat is redelijk 'natuurlijk' qua ingredienten, en de blauwe versie (de rode, niet-lighte is volgens mij niet eens meer te krijgen...) vind ik erg lekker : niet zo mierzoet als bijv. sinas of up-dranken. Gini Lemon ken ik niet, dus ik kan het niet vergelijken...

vers uitgeperst vruchtensap

beter qua suikers dan coca cola: minder suikers en geen caffeïne; Lipton Ice-tea

Probeer eens Spa-rood, met citroensap. Heb je toch prik, en je wordt er niet dik van.

Cola is in principe een van de beste dranken die er is, dat weet jij ook, en de reden dat veel mensen dat met ons eens zijn, is het suikergehalte. Mensen hebben van nature de drang om alles met een hoog suikergehalte tot zich te nemen. Alleen is het aanbod aan suikerrijke producten in de supermarkt hoger dan in de natuur. Een vervanging voor cola zou cola-zero of -light kunnen zijn. Dezelfde smaak, maar geen caloriën. (of enige andere suikerarme drank natuurlijk) Het kan alleen zijn dat jouw lichaam zo gewend is aan de suikers, dat die zich niet laat foppen. Als surrogaat voor de suikers in de cola die je gewend was te drinken kun je daarom ook natuurlijke suikers aanwenden, in de vorm van verse sinaasappelsap. Die zijn minder dikmakend, en geven je door de aanwezige voedingsvezels wel een verzadigd gevoel, net als bij cola. Geen frisdrank als vervanging dus, maar een nog gezondere variant! Toegevoegd na 3 uur: Na reactie van SuzyQ (waarvoor dank) een kleine correctie: Inderdaad, sacharose (cola) en fructose (sinaasappelsap) zijn even dikmakend in dezelfde mate. Echter, in sinaasappelsap bevindt zich véél minder fructose dan sacharose in cola. Hoe is sinaasappelsap dan toch zo zoet? Fructose is tot 1,7 keer zo zoet als sacharose. Daarnaast verteert ons lichaam fructose langzamer dan glucose en sacharose; het glucosegehalte in het bloed stijgt langzamer. Handig voor diabetici, maar ook voor "afvallers". Zo lang er zich geen overtollige energie in het bloed bevindt hoeft je lichaam die ook niet in de vorm van vet op te slaan.

Rivella

Als het gaat om niet te verdikken kan je overwegen om frisdrank gebruiken op basis van aspartaam. 0 Calorieen. Aspartaam is wel een sterk omstreden stof, maar er is geen enkel product ter wereld waar zoveel onderzoek naar gedaan is.

ice thea! scheelt enorm als je het gaat vergelijken met cola

Wat is er mis met water? Doe er desnoods koolzuur, een drupje citroen of wat muntblaadjes in voor wat meer smaak.

Gemeente pils Crystal Clear (ook nog lekker) Limonade?

Fanta of Sprite ZERO ... het is wel lekker en geen caffeine.

eigenlijk zijn alle fridranken beter dan cola, alleen of het echt gezond daar twijfel ik aan ;)

Het probleem is, dat suiker je bloedspiegel verhoogt. Als je dat veel binnenkrijgt, dan is dat een bron van problemen. Of het nu uit sinaasappelen, cola of iets anders komt maakt niet veel uit. Het tweede probleem is de zuurtegraad. Vele dranken zijn zuur en slopen je tanden. Frisdranken drink je ook niet achter elkaar. Ik drink elke dag een fles frisdrank: Lipton Ice Tea Light. Dat is de beste van de slechteriken. Ik drink om de 45 minuten een slokje, dag en nacht. Niet gezond, maar leven is überhaupt niet gezond. Toegevoegd na 1 minuut: Ik ben het eens met Moolkeesje hierboven. Niets is beter dat puur kraanwater.

Ik zou je sterk afraden light frisdranken te nemen, alhoewel hier bijna geen calorieen in zitten, helpt het niet bij het afvallen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat aspartaam het honger/dorst gevoel verstoord, waardoor je nog meer gaat eten en drinken.

Koolzuurhoudend water met limonade siroop. Er zijn genoeg limonade siropen beschikbaar die voor 75% uit puur fruit bestaan, louter natuurlijke suikers! En met de calorieën valt het heel erg mee, zeker als je light gebruikt. Koolzuurhoudend water met limonade siroop is erg lekker en verfrissend, je hebt niet het gevoel dat je water drinkt, terwijl je dat wel doet. Je kan combineren met smaakjes, en je hebt light frisdranken zonder de schadelijke toevoeging aspartaam!

Na mijn eigen stoppen met cola (ca. 2 ltr per dag :)) ben ik over gegaan op van die suikerarme ijsthee. Bomvol zoetstoffen en vanuit gezondheids oogpunt misschien niet ideaal, maar als alternatief zeker geschikt. Ook veel limonasiroop, tegenwoordig ook in light varianten, anders zit je nog steeds aan je suikerpeil. Kan je geleidelijk aan ook afbouwen in verhouding waardoor je steeds minder zoet nodig hebt. Beste blijft natuurlijk water, maar ja, is niet zo makkelijk om daar op over te stappen. Succes!

appelsap met veel water aangelengd!

frambozendrank

Supermalt ! Toegevoegd na 1 minuut: http://www.vitamalt.com/Default.aspx?ID=168 Toegevoegd na 7 minuten: http://mackemsteve.typepad.com/eat_carrots/2005/10/supermalt.html

waarom wil je persee frisdrank blijven drinken? Je kan ook je behoefte aan suiker reduceren, bv. door het innemen van chroom (verkrijgbaar in Kruidvat).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100