waar groeien vegetariers van?

Weet jij het antwoord?

/2500

• eiwit is nodig voor de opbouw en het onderhoud van het lichaam • koolhydraten (suiker, meelproducten) leveren energie • vet levert energie en bouwstoffen en er zitten vaak vitaminen in • water is echt overal voor nodig • zouten leveren onmisbare bestanddelen voor opbouw en onderhoud • vitaminen en spore-elementen zijn onmisbare specifieke deeltjes voor opbouw, onderhoud en functioneren van het lichaam Deze stoffen kun je ook binnenkrijgen als je geen vlees eet. Toegevoegd na 1 minuut: Eiwit: vis, ei, kaas, erwten en bonen. Koolhydraten: meel, pasta, aardappelen.

Bronnen:
http://www.devoedingswijzer.nl/voedingssto...

Bedoel je te vragen "waar leeft een vegetariër van"? Iemand die volwassen is groeit over het algemeen namelijk niet meer. Vegetariërs eten alles wat jij ook eet, behalve vlees. Om de goede voedingsstoffen van vlees toch binnen te krijgen eten ze meestal 'vleesvervangers'. Die voedingsstoffen zitten bijvoorbeeld in paddestoelen, noten en soja. Ook bestaan er groenteburgers of vegetarische burgers.

Net als vleeseters groeien vegetariers van eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen, water, zon en LIEFDE!

Mensen groeien door natuurlijk groeihormoon. Dat heeft verder niets te maken met vegetarisch zijn of niet. Groeihormonen worden aangemaakt in de hersenen.

Vleeseters groeien van hetzelfde als vegetariers. Hoe dan ook! Want het vlees dat ze eten komt weer van een planteneter, direct of indirect. Dus uiteindelijk groeit iedereen en elk dier van wat het plantenrijk voortbrengt. Het plantenrijk weer haalt haar bouwstoffen uit de lucht (CO2), grond en de energie uit (zon)licht om te groeien. Sommige bacterien zijn weer in staat om stikstof (voor opbouw eiwitten) vast te leggen. Het schijnt lastig om dat rechtstreeks uit onze atmosfeer (hoewel voor 75% uit stikstof bestaand) te halen voor planten. (Uitzonderingen daargelaten als bv zonnedauw...vleesetende planten dus)

Net als iedereen, van voedsel waar eiwitten, vetten, koolhydraten en alle andere nuttige voedingsstoffen als vitamines en spoorelementen in voorkomen. Maar bedoel je dit wel precies met je vraag?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100