Hoeveel nut heeft het voor het milieu en dierenwelzijn om alleen geen vlees meer te eten maar verder niet zo precies te zijn met dierlijke producten?

Ik ken meerdere mensen die al tijden geen vlees meer eten. Zij eten wel voedsel waar dierlijk vet en dierlijke producten in verwerkt zijn. Zoals bv gelatine, juspoeders, kippenboullionblokjes. Daar zit natuurlijk heel erg weinig echt dierlijke ingredienten in maar toch zit het er in. Hoeveel nut heeft dat als eerste voor het milieu? En hoeveel nut heeft het voor het dierenwelzijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het meeste effect op het dierenwelzijn heb je als je geen dierlijke producten meer gebruikt of het hele dier gebruikt. Beide gebeuren volgens mij allebei maar weinig in Nederland. Het heeft misschien wel iets effect, er is in totaal minder vraag naar vlees door alle mensen die vegetarisch eten. En de meeste producenten zoals bouillion en jus wordt of vegetarisch gemaakt mbv gistextract als smaakmaker of het wordt met een restant vlees gemaakt die meestal ook niet wordt opgegeten door andere mensen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100