Vraag over vegetarisme:

Ik heb vandaag besloten vegetarier te worden. Nouja, op mijn manier dan:
Ik ben van plan op alleen één avond van de week vlees te eten.
Draag ik hiermee bij aan de vegetariers en het minder vlees eten, of kan ik net zo goed geen vegetarier zijn?

Toegevoegd na 13 minuten:
Ik doe het omdat ik weet dat ik het nooit volhoud om helemaal géén vlees te eten, maar wel iets wil doen. En wat mij ook zeker stimuleert is dat het heel goed voor je is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goed bezig met consuminderen, alle kleine beetjes helpen voor ons allemaal! Je bent pas een vegetarier als je nooit vlees eet. Je valt dus in de 'part-time' categorie door af en toe eens (weinig) vlees te eten. En als je het dan soms graag eet, zal je er ook veel meer van genieten! Een mens kan goed zonder vlees. Je kan zoveel mooie gerechten op tafel toveren met eenvoudige ingredienten, en dan hoeft het helemaal niet altijd met kaas of eieren (daar zit ook een behoorlijke grote bio-industrie achter), maar met noten, zaden, peulvruchten en granen kan je ook goed aan de benodigde eiwitten komen. Als je zo af en toe een supplement vitamine B slikt kom je helemaal niks tekort, maar dit zal je niet missen als je dus heel soms een vleesproduct eet. Succes, geniet van je voedsel en wellicht bevalt het zo goed dat je steeds minder vlees-behoefte gaat krijgen.

alle beetjes helpen, ik begon ook zo. af en toe een beetje vlees eten. maar ik kreeg er steeds minder behoefte aan en sinds 4 maanden ben ik volledig Pescotariër (ik eet dus wel (gedwongen door mijn moeder) vis. ei en zuivel producten)

Al eet je maar 1x per half jaar een stukje vlees, dat maakt je nog geen vegetariër. Een vegetarier eet helemaal geen vlees of vis!! Maar het kan natuurlijk helemaal geen kwaad om vlees te minderen. Sterker nog, het is beter voor je gezondheid, voor het milieu en voor dierenwelzijn.

Het is prima om minder vlees te eten. Wist je dat de vleesproductie een van de grootste veroorzakers zijn van CO2 uitstoot? Bovendien gaat er een hoop dierenleed vooraf aan de "kiloknallers". Let er wel op dat je het ijzer, vitamine B en eiwit uit vlees vervangt. IJzer zit in brood, granen, groente, peulvruchten, eieren en andere vleesvervangers. Het ijzer uit deze plantaardige producten wordt beter in het lichaam opgenomen als het samen met een vitamine-C-rijk product (groente, fruit of sap met vitamine C) wordt gegeten. B-vitamines komen voor in brood, graanproducten, peulvruchten, melk en melkproducten, kaas en ei. Vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten. Voor de vegetariër zijn daarom melk(-producten), kaas en ei belangrijke bronnen voor deze vitamine. Als er minder dierlijke producten worden gegeten, wordt het moeilijker om voldoende vitamine B12 binnen te krijgen. In een gevarieerde vegetarische voeding met genoeg brood, graanproducten, peulvruchten, ei en vleesvervangers zitten ruim voldoende eiwitten.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-gezo...

Nee. Vegetarier zijn is niet alleen geen vlees eten, het is ook een soort cultuur of gedachte die erbij hoort: geen enkel dier pijn willen doen. Het is heel goed om minder vlees te gaan eten maar vegetarier zijn gaat nog een stapje verder denk ik. Het is misschien goed om het op te bouwen, steeds minder vlees eten. Of je blijft gewoon dit doen, dat helpt alle lieve kleine diertjes op de wereld ook ;D.

Waarom doe je het? om het veganisme te steunen of voor jezelf. Het eten van minder vlees is opzich al goed voor je lichaam, het eten van helemaal geen vlees vind ik persoonlijk niet goed voor je lichaam. In vlees zitten nl. ook stoffen die je lichaam nodig heeft. Je kan natuurlijk ook als je vlees haalt, het halen bij een echte slager of een boer, dan weet je dat je goed vlees eet. Als je het doet om het veganisme te steunen dan moet je helemaal geen vlees meer eten..

Dan ben je een flinke vleesminderaar. Als je dan die keer dat je vlees eet, zorgt dat je goed vlees eet - scharrel, of nog beter: biologisch, dan kun je je al een stuk beter voelen wat betreft je bijdrage.

Dat helpt absoluut! Zelfs als je één dag in de week geen vlees eet, maakt dat al uit. Ieder dier dat niet gedood hoeft te worden voor jouw consumptie, is er één. En voordat er mensen zeggen dat het beest al is geslacht: het is een kwestie van vraag en aanbod, als er minder vlees wordt gekocht, wordt er minder geproduceerd. Wat betekent dat er minder dierenleed en minder milieuschade is. Een 'hypocriete' (sommige mensen zullen je zo noemen) parttime vegetariër maakt nog altijd meer verschil dan een 'eerlijke' vleeseter die nooit zijn biefstukje laat staan.

Je wordt gewoon flexitariër. Roep dan niet luid van de daken dat je vegetariër bent, want dan nemen ze je niet serieus. En uiteindelijk, als je vertrouwen hebt in je keuze kan je volledig vegetariër (geen vlees, geen vis) worden.

Ik ben 11 jaar geleden begonnen met 1 dag in de week geen vlees eten, om het kappen van oerbossen te helpen verminderen, en was na twee maanden 'over', d.w.z dat ik helemaal geen vlees meer at. Ik ben geen 'echte' vegetariër, omdat ik enkele keren per jaar vis eet, vrijwel altijd uit 'convenience', bij gelegenheden waar aan vegetarisme niet is gedacht. Wat ook precies je beweegreden is, aan welke 'vegetarisch doel' je ook wilt meewerken, alle kleine beetjes helpen en zes van de zeven dagen is niet eens een klein beetje! Er hoeven minder dieren geslacht, minder dierenleed dus, en er hoeft minder landbouwgrond te worden bijgekapt. Overweeg ook eens om dan die ene keer in de week het wat duurdere "scharrelvlees", of bio-dynamisch vlees te eten.

Je moet natuurlijk zelf weten hoe je het wilt inkleden, maar om het even zwart/wit te zien. Als je een hamburger wilt eten van een koe...of dat het er dan zeven zijn of één, die koe zal toch eerst afgemaakt moeten worden. Als je dan echt iets wilt doen, wordt dan lid van een goed doel waarin je bijv. zwerfdieren steunt.

Ik vind het goed! Alles beetjes helpen! Beter iets dan niks.

Heel goed besluit! Daarmee ben je technisch natuurlijk geen vegetariër, maar je bent wel hartstikke goed bezig! Zeker doen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100