Mag een vegetarier wel vleesetende planten eten?

Als je een plant eet die zelf vlees eet hoe ga je daar dan mee om?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan je die eten dan

Beetje vreemde vraag ; vleesetende planten zijn geen van allen geschikt voor comsumptie. Ik vraag me wel af of ze ze ook op dde vensterbank zouden zetten ?? Vast wel ; een 'vlees'etende plant et tenslotte vrijwel altijd insekten. Ik verbaas me soms wel over overtuigde vegetariers die wel een hond of katten hebben. Zeker katten hou je toch echt niet in leven met sperzieboontjs en doperwten.

Probeer het eens met vleestomaten...

Een vleesetende plant eet volgens mij alleen maar insecten, dus het lijkt me wel dat het mag. Tenzij ze insecten ook als vlees beschouwen, maar dat lijkt me stug. Een vegetarische kanibaal mag ook groenteboeren eten, dus....

een vegetariër mag alles eten... Zelfs worst en biefstuk, daar sterft hij niet aan... Past het binnen de definitie dan is en blijft hij een vegetariër, er zijn er zelfs die vissen eten en toch vegetariër zijn...

Er zijn verschillende soorten vegetariërs: Semi-vegetarisme: Is een vorm van vegetarisme waarbij men wel eieren, kip en vlees eet, maar geen rood vlees. Pesco-vegetarisme: Is een vorm van vegetarisme waarbij men zowel zuivelproducten, eieren en vis eet, maar verder geen andere dierlijke producten. Lacto-ovo vegetarisme: Is een vorm van vegetarisme waarbij men zowel melkproducten als eieren gebruikt. Lacto- vegetarisme: Is een vorm van vegetarisme waarbij men wel melkproducten, maar geen eieren gebruikt. Veganisme: De vorm van veganisme waarbij men geen enkele vorm van dierlijk voedsel eet (uit solidariteit met het dier wordt meestal ook geen leer e.d. gedragen). Fruitisme: Fruitisme is de meest extreme vorm van vegetarisme. Fruitariërs respecteren niet alleen het leven van dieren, maar ook van bomen en planten. Daarom eten ze (in het meest extreme geval) slechts fruit en noten, omdat de boom of plant daarbij in leven blijft en fruit en noten zijn bedoeld als voedsel. Maar die vleesetende planten zou ik echt niet gaan proberen.

Bronnen:
gsk-albed

Grappige (en uiteraard theoretische) vraag. Afgezien van het feit dat vegetariërs natuurlijk alles *mogen* eten (ze kunnen zich hoogstens niet meer naar waarheid vegetariër noemen): Zelf zou ik uitgaan van de volgende redenering: als vleesetende planten gegeten werden, neem ik aan dat die geteeld zouden worden. Bij die teelt hoort dan ook dat dieren gefokt zouden worden om de plant te voeden, of dat slachtafval van voor menselijke consumptie gefokte dieren gebruikt zou worden om de plant te voeden. Zelf ben ik geen vegafundi, maar in het algemeen zit het me niet lekker om dingen te eten waar dieren voor gedood worden. Dat zou wat mij betreft ook gelden voor vleesetende planten.

ik zie me al m'n tanden zetten in een venus vliegenval : )) wie weet, met een lekkere dressing... maar voor mij mag het.

Eet een vleeseter vleesetende planten?

Is zo'n plant niet beschermd? Het lijkt me een heel zeldzame plant en ik denk dat je een serieuze boete krijgt als je zo'n plant probeert op te eten, in de koninklijke serres bijvoorbeeld.

Onjuiste woordspeling van de nederlandse taal, want het zijn insecten etende planten. Dezen zitten nu vol met dode en halfverteerde vliegen. Eetbaar? Wat denk je? Toegevoegd op 12-06-2009 13:20:00 Een vegerarier eet vegetatie, dus ja het mag!!!!

Naar mijn weten kan je vleesetende planten niet eten: ze zouden eerder giftig zijn. Maar stel dat je ze zou kunnen eten, dan denk ik dat de échte vegetarieres dat niet zouden doen. pesco-vegetariers (zoals ik) wel. Toegevoegd op 14-06-2009 22:04:53 Vleesetende planten doen eigenlijk ook niet aan dierenleed: ze eten alleen de vliegjes die ze nodig hebben om in leven te krijgen, en de vliegjes hebben daarvoor gewoon een goed leven gehad...

Zul je zien dat er toch nog een beetje leven in zit... dat zou het laatste zijn wat je geproefd hebt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100