Waarom slaan ze bij menukaarten van de Chinees nummers over?

Bij de overgang van gerechten slaan ze nummers over. Waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op die manier kun je aan het nummer snel zien wat voor soort gerecht het is. Da's handig voor de kok, en het dient als foutcontrole (je kunt snel zien of iemand twee voorgerechten heeft besteld; als dat zo is, kun je even vragen of dat echt de bedoeling was). In jouw voorbeeld: --  Serie 0: soepen. --  Serie 2 (nummers vanaf 20): voor- en bijgerechten. --  Serie 8 (nummers vanaf 80): omeletgerechten. --  Serie 9 (nummers vanaf 90): kipgerechten.

Omdat dat voor de chinezen ongeluksnummers zijn. Toegevoegd na 12 minuten: Het zou ook zo kunnen zijn, dat ze op een later tijdstip de kaart nog kunnen uitbreiden.

Ik denk dat het is om de gerechten per tientallen te rangschikken. Zo is de reeks van 80 altijd een omeletgerecht en kipgerechten 90. Dat maakt het in de keuken waarschijnlijker gemakkelijker werken. Toegevoegd na 47 seconden: waarschijnlijker = waarschijnlijk

Ik denk dat dit gewoon bepaalde gerechten zijn die niet van de kaart verdwenen zijn. Maar omdat sommige mensen nogal hechten aan die getallen (nr 66 Babi pangang ;) hebben ze de menukaart niet opnieuw genummerd, maar deze gewoon overgeslagen. Toegevoegd na 47 seconden: foutje: die dus WEL van de kaart verdwenen zijn ;)

Feng Shui. Volgens die leer zijn niet alle getallen bevorderend goed voor de innerlijke en uiterlijke harmonie. Toegevoegd na 2 minuten: Hmm, zo te zien op je bijgeleverde foto's begint iedere groep gerechten met een getal dat deelbaar is door 10. Het kan dus ook gewoon een praktisch systeem zijn.

Ben het met Leon en Cryo eens. Aanvullend: én ze kunnen nu ook een extra gerecht in een bepaalde categorieën inlassen zonder dat dan alle nummers van opvolgende gerechten in andere categorieën op hoeven te schuiven.

Veel Chinezen geloven in zaken als astrologie, Feng Shui en getallen die geluk brengen of juist ongeluk. De ontstoken ongunstige nummers worden overgeslagen. Op de menu kaart, maar ook als kamernummer of verdieping.

Ik kan je uit ervaring vertellen dat dit om praktische/financiele redenen is. Zo blijft er ruimte over om eventueel gerechten toe te voegen zodat niet de gehele kaart veranderd hoeft te worden. Als de kaart wel veranderd moet worden is dat in de drukkerij waar dit gebeurd een tijdrovend en enigzins kostbaar gebeuren. Dus als je ruimte overlaat voor eventuele toevoegingen dan hoeft er alleen een regeltje tussen gezet te worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100