Ik weet dat tomaten puree zurig is en dat je hem kunt ontzuren door hem te verwarmen in een pan, maar op welke temeratuur en wat gebeurt er precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

De temperatuur moet zo geregeld worden, dat de tomatenpuree niet aanbrandt. Neem een gemiddelde aan van rond de 90 graden. Toegevoegd na 2 minuten: Door de hitte, krijgt de tomatenpuree een mildere smaak.

Tomaten bevatten vitamine c. In de geconcentreerde vorm zoals tomatenpuree is dus die concentratie ook hoger en is het product uiteraard zuurder van smaak dan een tomaat zelf. Door de verwarming worden vitamines stukgemaakt. Daardoor neemt de hoeveelheid vitamine C af en smaakt het minder zuur.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezond...

Het wordt niet minder zuur, maar het wordt zoeter. Dit komt door het karamelliseren van de suiker die erin zit en karamel is beduidend zoeter dan suiker. Als je het een paar minuten zo tegen de kook aanhoudt heb je al duidelijk effect. Wel flink roeren, want het brandt snel aan.

Doe wat boter of olie in een anti aanbakpan, laat de boter uitbruisen en voeg tomatenpuree toe. Roer met een houten spaten en beweeg de tomatenpuree constant. Ga proeven en je zult merken dat de smaak steeds minder zuut wordt. Dit komt omdat zuren nu eenmaal bij verwarming verdampen. Het is trouwens ook heel lekker om een beetje suiker mee te bakken, dit brengt de tomatensmaak nog meer tot uiting. Toegevoegd na 1 minuut: corr; spaten moet spatel zijn. Zuut=zuur

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100