Is het waar dat men in Limburg meer soep eet dan in de rest van het land? Zo ja, hoe is dit te verklaren?

Wij eten namelijk iedere dag soep, terwijl ik tijdens mijn studie erachter kwam dat veel mensen uit het westen des lands 'soms' een keertje soep eten...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat dit komt omdat de 'Limburger' toch wat meer een bourgondische inslag heeft dan de rest van Nederland en dus meer de tijd neemt om uitgebreid en lekker te eten en een soepje vooraf hoort daar wel bij

In het westen zijn de mensen gehaaster dan in het zuiden of het oosten. Hierdoor zullen mensen sneller alleen 1 gang nemen en dus vooraf geen soep.

Ik denk niet dat dagelijks soep eten streekgebonden is. Tenzij je er steevast een stukje vlaai bij eet. Dan is het wel typisch Limburgs ;) Dat zou dan weer wel een verklaring kunnen zijn voor het vele soep-eten in Limburg, door al die vlaaien past er niet zo veel voedsel meer in de maag, dus houden jullie het op een licht soepje!

Ik denk dat dit gezinsgebonden is, en niet aan de steek ligt. Vroeger in mijn gezin aten we altijd, elke dag pap na het eten. Ik ken weinig mensen die dit ook hadden, en ik zou het zelf ook nooit doen.

Ik mag ook graag elke dag een lekker portie soep nuttigen. Nou zit ik niet heel erg ver van Limburg af, maar als dat typisch Limburgs is, dan heeft Limburg er weer een extra goede kant bij.

Ik ben zelf een rasechte limburgse en eet maar zelden soep. Vroeger thuis aten we alleen op zondag soep, dus ik denk dat het niet streekgebonden maar familiegebonden is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100