Kan je kipfilet bakken/braden (oven/pan) zonder olie of boter?

En zo ja, hoe lang/ hoe warm?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kipfilet kun je makkelijk bereiden zonder vet. Een goede pan heeft niks nodig. De pan goed warm laten worden en je kunt de kip meteen bakken. Denk ook eens aan een grill pan. Kip in de oven (200 graden, ongeveer half uur of in stukjes 20 minuten) kan ook zonder gebruik van vet. Zelf gebruik ik wel altijd iets vloeibaars. Denk aan sap van fruit, melk gebonden met roux etc. In de link zie je ook veel tips https://nl.lavozdeecuador.com/articles/food-and-drink/how-to-bake-chicken-with-no-oil.html Wat ik zelf heel graag gebruik is een slowcooker. Doe er groente bij (tomaat geeft veel vocht) en kruiden en laat een paar uur staan.

Ja, je kan kipfilet koken. Een hele kipfilet kook je in 20 tot 25 minuten gaar. Een halve kipfilet moet 15 tot 20 minuten koken. Koken gaat onder normale omstandigheden op 100 ⁰C.

Je kunt kip prima bakken in een oven op 200 graden. Normaal gesproken is kipfilet in de oven in 30 tot 40 minuten gaar. Controleer na het verstrijken van de eerste 20 minuten van de baktijd de temperatuur binnenin de kip met behulp van een vleesthermometer. Een wat dunnere kipfilet is waarschijnlijk eerder klaar, dus let goed op of het vlees niet verbrandt of uitdroogt. Controleer je kipfilet na de eerste 20 minuten iedere 10 minuten.

Toegevoegd op 17 December 2021 09:18: bron
Bronnen:
https://nl.wikihow.com/Kipfilet-in-de-oven-bakken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100