Hoe maak je dikke Amerikaanse pannenkoeken?

Ik wil echt heel graag van die fluffy American pancakes maken, maar het is tot nu toe nog nooit gelukt. Het enige wat enigzins helpt is om heel veel beslag in een pan te stoppen. Dan wordt de pannenkoek automatisch dik, maar niet fluffy... Ik heb al van alles geprobeerd met baking soda, karnemelk en de verhouding eieren. Waarom wil het maar niet lukken? Hoe maak je van die dikke Amerikaanse pannenkoeken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Let op dat je voldoende bakpoeder gebruikt. Met voldoende bedoel ik niet te veel en niet te weinig. Te weinig zorgt ervoor dat de pannenkoeken nauwelijks rijzen en een teveel aan bakpoeder laat de pannenkoeken weer inzakken. Daarnaast de eieren niet tegelijkertijd in het beslag gooien, maar juist een voor een. Probeer daarnaast de eidooier van het eiwit te scheiden. De eidooiers kunnen zo erin, de eiwitten klop je stijf tot pieken en meng je als laatste door het beslag heen. En last but not least: niet doormixen. Gemengd is gemengd.

Om dikke luchtige pannenkoeken te maken, moet je de eieren scheiden. De dooiers doe je direct bij het beslag en de eiwitten klop je tot schuim. Daarna spatel je het schuim voorzichtig door het beslag, en dan is het nog een kwestie van bakken. Op laag vuur wat langere tijd laten garen (omdat hij wat dikker is). Smakelijk!!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100