Hoe lang kun je kippenpoten uit de koelkast bewaren?

Volgens het recept dat ik wil maken moet de kip eerst 2 uur op 160 graden in een braadslee met alumunium folie in de oven. Daarna nog 45 minuten zonder folie.
Ik wil de kip in de middag alvast 'voorbraden' op 160 graden.
Tegen de avond, als we gaan eten, wil ik de resterende 45 minuten doen. Kan ik de kip in de tussentijd een paar uur in de oven laten staan of bederft het dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Laat de kip niet in de oven staan. De kans op bederf is extreem hoog. Indien het een hele kip betreft (daar lijkt het wel op als ik de gaartijden zie), zet de kip dan na de twee uren koud. Ik weet niet of je de kip in de koelkast kunt zetten of dat je een koude ruimte hebt. Indien je het gerecht afmaakt, moet je wel rekening houden met het feit dat de kip is afgekoeld. Maak je het recept inderdaad met kippenpoten, dan is het gerecht na twee uren al gaar of zelfs uitgedroogd...... Dan zou je het gerecht al kunnen klaarmaken en later even opwarmen. Ik weet niet of je een thermometer hebt, maar indien de kern 75 graden is, is alle vlees gaar. In een hele kip, moet je de thermometer tussen de poot en het karkas naar binnen steken. Succes met de kip. Indien het echt een hele kip is, na de twee uren echt koud bewaren (koelkast, kelder).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100