Het antwoord in deze rubriek gegeven (5 jaar geleden) op de op de vraag: wat is de verhouding verse gember vs gember poeder. Geldt dit ook voor Laos?

Toegevoegd na 22 uur:
Antw van de vraag 5 jaar geleden:Een duimgroot stukje gember staat gelijk aan 3 theel.
Een stukje van 1 cm. staat gelijk met 1 theelepel poeder.
Verse gember heeft een sterkere smaak dan gemberpoeder.
Je hebt ook gekonfijte gember. Dat zijn zoete gesuikerde gemberbolletjes in een dikke siroop. Die zitten ook in een potje. Maar ik neem aan dat je een potje hebt met gewone verse gember die ingemaakt is en niet gesuikerd?
Ik raad je aan te beginnen met een lepeltje en dan steeds te proeven. Je kan er namelijk beter bij doen dan eraf halen, want gember heeft de neiging te overheersen.
Eten moet je naar smaak doseren en je begint met kleine hoeveelheden en proeft of er nog wat bij moet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laos is eveneens een wortel (galangawortel) en is familie van de gemberwortel. Hij wordt ook wel 'Thaise gember' genoemd en je kunt dan ook gember door laos vervangen. Een volle theelepel galangawortel in poedervorm (laos) staat dan ook vrijwel gelijk aan een stukje verse galangawortel van 2,5 cm. De smaak is ook bijna hetzelfde maar verschilt toch iets. Heb je een recept waarin specifiek om laos gevraagd wordt en heb je dat niet in huis, dan kan je het dus ook vervangen door gewoon gemberpoeder te mengen met een beetje witte peper. De smaak is uiteraard niet precies hetzelfde, maar komt aardig in de buurt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100