Ik zou graag pannenkoeken willen maken zonder ei, kan dit? Is bakpoeder ook persee nodig? Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan prima. Ik heb meestal geen eieren in huis en nooit melk, en met enkel water en meel krijg je ook prima pannenkoeken (die ook niet zo enorm zwaar vallen als de gangbare variant). Met alleen melk en meel kan het ook, ei kun je gewoon weglaten. Was ik ook verrast over eigenlijk, ik heb altijd geleerd dat ei nodig is als bindmiddel. Maar ik ben er inmiddels achter dat je het in de praktijk heel vaak gewoon weg kunt laten en je het recept dan weinig tot niet hoeft aan te passen. Toegevoegd na 47 seconden: Dus nee, bakpoeder heb je ook niet nodig. Ik gok dat het er iets luchtiger van wordt, maar nódig? Nee.

Je kunt pannenkoeken maken zonde bakpoeder en zonder eieren. Bakpoeder gebruik je normaal gesproken om het deeg te laten rijzen. Dit is niet per sé nodig. Eieren maken de pannenkoek luchtig. Dit is ook niet per sé nodig. Als je de schudfles van Koopmans gebruikt, hoef je alleen nog melk toe te voegen. Even schudden, en je kunt bakken.

Je hebt geen ei nodig voor het beslag. Ik vind het wel lekkerder, maar dat is persoonlijk en doet nits aaf aan het beslag. Je kunt er ook voor kiezen om geen bakpoeder te gebruiken, maar dan krijg je wel een pannenkoek die plat en ongerezen is, zonder gaatjes er in en er een beetje uitziet als een stuk leer. Als je iets tegen bakpoeder ( natriumbicarbonaat) dan zou je in de voetsporen van je oma of overgrootoma kunnen treden en wat gewone bakkersgist toe kunnen voegen. ( bij AH te koop in blokjes en anders gedroogde korrelgist) Nog even geen zout er bij doen, een uurtje laten rijzen op een warme plaats ((niet boven 30 graden) en dan bakken. Een heerlijke luchtige pannenkoek die veel lekkerder is dan met gebruik van bakpoeder. Mocht je ook niet van vet houden, bak je hem voorzichtig in een teflonpan een klein beetje ingewreven met olijfolie. Is vet geen bezwaar, ban in boter, of nog lekkerder maar wel ongezond in reuzel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100