Nee, niet op de manier waarop je appeltaart maakt. De lange bakduur zal funest zijn voor de aardbeien en ze zullen in moes veranderen. Ook het deeg zal zompig worden vanwege het vele vocht dat er in trekt.
Wat je wel zou kunnen doen is een deeg maken van bloem, snufje zout, boter, suiker, ei, eidooiers en geraspte citroenschil. Dit met de vingertoppen in elkaar wrijven tot je een soepel deeg hebt en dan ½ uur in de koeling leggen.
Een vlaaivorm met een groot deel van het deeg bekleden en een laag aardbeienjam over de bodem verdelen.
Van de rest deeg repen snijden en als raster over de jam leggen, net zoals je bij een appeltaart doet.
Bak de taart gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven van 190 graden C.
Laat hem afkoelen in de vorm en garneer hem daarna met verse aardbeien.
Eventueel kan je hem tenslotte met een dun laagje poedersuiker en evtl. wat verse blaadjes munt bijv.nog garneren.