Hoe kan ik aan de verpakking zien of ik goede amandelspijs koop?

Ik wil weer een stol maken en veel soorten spijs die we andere jaren kochten smaakten totaal niet naar spijs. Op de markt zie ik niet eens in de doorzichtige verpakking verschil tussen marsepein en spijs dus vandaar ook nog de vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Alleen als op de verpakking staat dat het om 'echte' amandelspijs gaat dan kan je ervan uitgaan dat dit ook daadwerkelijk echte amandelen zijn. Kijk bij de ingrediënten en zodra er iets bijstaat van 'peulvruchten' zit er zetmeel in en dat komt in echte amandelspijs niet voor. Staat op de verpakking iets in de geest van 'met de echte amandelsmaak' of ' spijs met amandelaroma'o.i.d. zitten er geen amandelen in maar gemalen bonen met amandelaroma.

Met Betadine kun je laten zien of spijs is gemaakt van amandelen of van witte bonen. Amandelspijs is duur. Daarom gebruiken sommige bakkers banketbakkersspijs. Die is niet gemaakt van amandelen, maar van witte bonen. In Betadine zit jood opgelost. Als jood in aanraking komt met zetmeel, kleurt het blauw. In witte bonen zit zetmeel. Dus kleurt Betadine blauw op witte bonen. In amandelen zit geen zetmeel. Op amandelschaafsel verkleurt Betadine dus niet. Als de spijs uit jouw gevulde speculaas van amandelen is gemaakt, verkleurt de Betadine ook niet. Maar als de spijs van de gevulde speculaas is gemaakt van witte bonen, kleurt de Betadine blauw.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100