Kunnen metalen vormpjes met gietchocolade?

Ik wil binnenkort met mijn kinderen chocolade gieten. Ik heb alleen metalen vormpjes in huis. Kunnen deze, of zijn siliconen vormpjes echt aanbevolen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Metalen vormpjes gaan ook goed, ze hadden vroeger namelijk ook niet anders. Tegenwoordig werken ze liever met hard plastic of silicone, omdat dit toch makkelijker werkt en de bonbons er mooier door gaan glanzen. Ik zou je wel aanraden om ze van tevoren goed in te smeren met cacaoboter die je er echt goed in moet poetsen. Zorg ook dat de chocolade goed getempereerd is. Alleen als hij op de goede temperatuur is zal hij er mooi uitzien en niet wit uit gaan slaan. Het tempereren zorgt er ook voor dat hij de juiste krimp krijgt. Het afkoelen kan ook beter op een koele plek in de kelder ofzo, omdat de koelkast vocht afgeeft wat niet bevorderlijk is voor je chocolade. Wellicht handig om te lezen hoe je tempereert; https://www.kokswereld.nl/patisserie/chocolade_verwerking.html

De vorm De chocoladevorm moet gemaakt zijn van een materiaal dat een snelle afkoeling van de vloeibare chocolade bevordert. Het moet aan de chocolade een mooie glans geven en daarnaast hygiënisch, schokwerend en prijsgunstig zijn. De vervaardiging van chocoladevormen was handwerk waarbij metaal om een mal werd gehamerd. In 1825 begon Felix Gomme te persen met een schroefpers, een procedé dat zich door de jaren heen verder zou perfectioneren. Tegenwoordig wordt veel kunsstof gebruikt.Maar metaal gaat zeer zeker ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100