Als je bedoeld hoe kom ik aan een tournedos, dan is het antwoord vrij simpel. Je snijdt gewoon een schijf af van een filet pure en draait hier een reepje spek rond dat je vastzet met een stukje touw.
Als je bedoeld hoe bereid ik een tournedos dan is het antwoord niet zo simpel, enfin niet simpel is niet het juiste woord maar je kan er alle kanten mee op. In feite kan je een tournedos op evenveel en op dezelfde manieren bereiden als een steak. Dus er zijn meer dan genoeg manieren om je tournedos te bereiden.
Maar meestal zijn de simpelste bereidingen nog het beste omdat je zo je product het meest respecteert.
Voor mij is de beste bereiding voor een tournedos een klassieker, namelijk gewoon kruiden met wat peper en zout en bakken in een lekkere boter, daarna de pan deglaceren met een goede bruine fonds even laten inkoken en dan de saus over de tournedos gieten en serveren met een aardappelkroketje en een gemengd slaatje, njam njam.
In ieder geval succes met je tournedos en smakelijk ;-)
Toegevoegd na 3 minuten:
Voor de taalpuristen: een filet pure is frans voor een ossenhaas.