Waar is broodpoeder voor nodig?

Ik wilde broodjes gaan bakken, maar ik heb 'vruchtenbroodpoeder' nodig, dit ben ik in de winkel nog nooit tegengekomen.. Is dit echt nodig om lekkere broodjes te maken, als we van plan zijn ze gelijk op te gaan eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vruchtenbroodpoeder (beter bekend onder de naam krentenbroodpoeder) is een broodverbetermiddel, waaraan ook smaak- en kleurstoffen zijn toegevoegd. Het zorgt ervoor dat je brood langer vers blijft. Het geeft ook het specifieke smaakje en de gelige kleur van krentenbrood/krentenbollen. Het is inderdaad niet makkelijk te krijgen, maar bij sommige molens wordt het wel verkocht. Je kunt het prima weglaten, zeker als je de broodjes meteen gaat eten. Maar het smaakt dan wel een beetje anders.

Bronnen:
http://bakboerderij.com/brood/toevoegingen...

Vermoedelijk is dit poeder een kleine( zoete) smaakmaker. Je kunt het gewoon weglaten, als je hetzij een broodmix gebruikt of gewoon bloem/ meel gist, water en zout. Laat ik het netjes zeggen: het is nergens voor nodig. Wil je een zoet deeg hebben, dan kan je met johannesbroodboom-poeder( arobe) een zoete smaakgeven. Maar met een schepje suiker ben je er dan ook.

om brood te maken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100