Is er iemand die weet of en wat de verhouding van suiker en water is, bij het maken van Italiaanse meringue?

Bijvoorbeeld: per 100 gram suiker moet je...(zoveel) water gebruiken.

Weet jij het antwoord?

/2500

40 gram water op 100 gram suiker. En ja, water in grammen, in de patisserie hoor je alles in grammen te meten. Maar goed, 40 ml water is hetzelfde ;) Toegevoegd na 14 minuten: Maar er zijn ook recepten waarbij de verhouding water-suiker 1 op 1 is of waar de verhouding 1 deel water op 3 delen suiker is... Uiteindelijk gaat het er om dat het water en de suiker een siroop vormen (geen karamel, daarom moet er water bij). Suiker verdampt niet, water wel. Daarom laat je het geheel van suiker en water in een pannetje zitten en wacht onder voortdurend roeren tot je een mooie heldere suikersiroop hebt. Hoe meer water, hoe langer het duurt, hoe minder water, hoe sneller de boek karamel wordt. Ik zou aanraden de eerste keer iets meer water te gebruiken, bijvoorbeeld 1 deel suiker op 1/2 deel water, dan is het makkelijker controleerbaar.

Bronnen:
http://www.bestrecipes.com.au/article/how-...
http://www.dolcevia.com/nl/italie-culinair...
http://www.ochef.com/r344.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100