Hoe maak ik een lekkere honing mosterddressing en hoe lang kan je die bewaren?

Een beetje zoet zuur maar zeker niet te scherp.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

INGREDIËNTEN -1 eetlepel honing -1 eetlepel mosterd -2 eetlepels citroensap -4 eetlepels olijfolie -eventueel peper / andere smaakmaker BEREIDINGSWIJZE Mix de honing (even in de magnetron om vloeibaar te maken) en de mosterd met de olijfolie en voeg als laatste het citroensap toe. Als het niet goed mengt, voeg dan nog een paar druppels citroensap extra toe. Deze dressing is lekker op een krop gewone sla. Niet aan te bevelen op rucola omdat deze op zichzelf al een pittige smaak heeft.

Bronnen:
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/azij...

Ik maak eerst een klein teentje knoflook heel fijn. Vervolgens meng ik de knoflook met olijfolie en balsamico-azijn, en wat grove mosterd. Tot slot voeg ik honing toe. De hoeveelheden moet je een beetje mee experimenteren, en aan je eigen smaak aanpassen. Toegevoegd na 1 minuut: Hier gaat het meteen op, maar het lijkt me dat je het afgesloten in de koelkast wel enkele dagen kan bewaren.

- honing - mosterd - citroensap - olijfolie - azijn - peper Zowel honing, citroensap, azijn als olijfolie verhogen de houdbaarheid van producten. Een mix daarvan is dus lang houdbaar. Ik gebruik nooit mosterd. Mosterd zit in het recept als emulgator, waardoor de olie gemakkelijker met water (citroensap etc) kan mengen. Maar als je het net voor het eten opnieuw mengt (door te roeren), is er geen emulgator ofwel mosterd nodig. Hoe het zit met de houdbaarheid van mosterd, zou je moeten opzoeken. Toegevoegd na 3 minuten: Een goede balsamico kan er ook nog bij! :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100