Kun je wortelen uit pot door de soep doen?

Ik heb nog worteltjes uit pot over van gisteren, maar ik heb geen zin om het weer zo te eten en ik heb zin in soep. Weggooien vind ik ook zonde, dus ik vroeg me af kan ik het niet door de soep heen doen? Ik ga dadelijk zelf soep maken, dus dat ik ze er doorheen pureer. Of smaakt dat nergens naar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de wortelen uit pot ook goed smaken moet dit prima kunnen, zorg er dan wel voor dat je de juiste hoeveelheden aanhoudt.

Ja hoor, dat kan, je kunt eigenlijk allerlei groenten in je soep doen. Een ui klein gesneden erbij of prei klein gesneden, die blijft wat steviger. Een paar roosjes van de bloemkool of broccoli er bij kan ook. Ik zou het trouwens niet allemaal pureren, behalve als de worteltjes erg zacht zijn. Eet smakelijk!

Ja, dat kan goed. Zorg er dan wel voor dat de andere ingrediënten niét zoet zijn, om de smaak in balans te houden. Doe er ook wat pittigs bij. Zelf zou ik denken aan knoflook, (bleek)selderij. Of het moet juist een zoete soep worden, en dan kan je er bijvoorbeeld pompoen en rozijnen bij doen. Ook erg lekker!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100