Hoe maak je een oester open?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stap 1: Houd de oesters met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast dat de platte schelp boven zit. Stap 2: Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier tussen de twee schelphelften. Wrik het mes voorzichtig naar binnen en maak met een korte draaibeweging de schelp open. Stap 3: Snijd de boven- en onderschelp langs de kier losjes van elkaar. Houd de oester goed recht om te voorkomen dat het vocht eruit loopt, maar zet niet te veel kracht op de oester. Stap 4: Verwijder de platte schelp en snijd de oesters in de bolle oesterschelpen los. Haal eventueel gruis weg. Moeite met opensteken? Is het opensteken van oesters nog wat lastig, stoom dan de oesters even open. Leg de oesters in een stoommandje en laat ze ongeveer 4 minuten stomen. U kunt ook een vergiet boven een laagje water in een afgesloten pan hangen. De oesters staan dan een stukje open en zijn makkelijk open te steken. De ‘opengestoomde’ oesters zijn heel geschikt om te gratineren.

Bronnen:
http://www.zeeuwseoesters.nl/meest_gesteld...

Ik blaas er meestal zachtjes op, dan gaat het oestertje vanzelf open!

Klop zachtjes op de schelp met behulp van een theelepeltje o.i.d., en roep daarbij zachtjes maar wel resoluut: 'aufmachen'...... Toegevoegd na 3 minuten: Best een goeie vraag trouwens Vraagster! Dat maakt honderd!

Ik houd van aanschouwelijk onderwijs, dus FILMPJE! (let maar niet op zijn stem)

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=Spg6XZSJE0s

'Sesam open u' zeggen!

Hier wordt het ook beeldend uitgelegd. En als je verder op "oesters" zoekt, zitten er nog een paar recepten bij ook. Eet smakelijk! http://www.foodtube.nl/video/321/Wadden-oester

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100