Als druiven te zuur zijn om op te eten, kun je er dan nog wat mee?

Het overkomt mij nogal eens dat ik een bak of zak druiven koop, en thuisgekomen zijn ze niet zo zoet als ze er uit zagen... ewww.... zuur.

echt zuur.

Kan ik er nog wat mee? is er een gerecht waar ze in kunnen? Wat doet u met te zure druiven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In een blender een smoothie maken van verschillende soorten fruit door elkaar. Het zure van de druiven kan je dan compenseren door voor de rest vooral zoete vruchten te kiezen, bijv. aardbei of banaan. Met druiven heb je overigens wel snel dat de schil niet goed kapot gaat, dus dat je allemaal kleine stukjes druivenschil door je smoothie heen, dat is niet helemaal ideaal, maar toch nog wel lekker.

Paar dagen laten staan, dan kunnen ze nog iets rijpen. Maar om geen zure druiven meer te kopen, kun je het beste de wat gelere druiven kopen. Te groene druiven zijn vaak nog niet goed rijp en smaken zuur. Iets geler of mooi goudgele druiven zijn het lekkerst.

Probeer maar eens een beetje zout erover te strooien. (geen grap) Werkt ook met zure sinaasappelen. Alleen jammer dat als de druiven zuur zijn ze ook vaak nog erg hard zijn. Voortaan gewoon eentje proeven voordat je ze koopt.

Op de vensterbank in de zon zetten; rijpen ze nog een paar dagen.

Als je een sapcentrifuge hebt kun je zelf druivensap maken door het dan iets zoeter te maken dmv suiker. Of wat ook lekker is , maak er een druivenjam van. http://www.culinairkookboek.nl/vraagbaak/?fid=01&topic_id=1158065029

Druiven kan je ook inmaken met mosterdzaadjes en zuur, het heet dan Turkse druiven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100