Hoe zorg ik ervoor dat het kruimellaagje van een kruimeltaart hard wordt, en geen papperig laagje?

Gisteren heb ik het recept voor een Peren-bosbessencrumble gemaakt, maar het kruimellaagje (bestaande uit zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker en boter) werd maar niet hard.
Had hier nog een ei bij gemoeten, stond de oven niet warm genoeg of wat is dé truc om dit kruimellaagje wel te laten lukken?

Toegevoegd na 1 uur:
En hoe warm kan ik de oven het beste zetten?

Toegevoegd na 1 uur:
En hoe warm kan ik de oven het beste zetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

200 gr bloem (gezeefd) 150 gr boter 100 gr suiker 2 eetlepels water en een snuifje zout. Meng het suikermengsel en het water en het zout met de hand door de boter. Meng niet te lang; de boter mag ook hier niet smelten. Zeef nu de bloem boven het botermengsel. Maak nu met beide handen een wrijvende beweging, zodat er "kruimels" van het boter-bloemmengsel ontstaan. Deze kun je dan verdelen over de taart. Op deze manier moet het lukken.

Ik denk dat je wat minder boter moet toevoegen. De boter maakt het juist zacht.

De bovenkant belakken met eigeel, krijg je harde glimmende laag

Voor de kruimellaag is het belangrijk, drie gelijke hoeveelheden te gebruiken. Dus 50 gram bloem, 50 gram suiker en 50 gram boter. Dit met de vingers losjes verkruimelen en voor het bakken even in de koelkast zetten. Het moet eigenlijk altijd lukken.

Het laagje wordt ook lekker knapperig als je de eerste 10 minuten de grill erbij aanzet (als die in je oven zit).

Als er nog te veel vocht in je fruit zit, dan kun je nog zo'n goed deeg maken, maar dan zal die sam worden. Dus goed het fruit drogen, meschien even in wat keukenpapier laten liggen. En mijn ervaring zegt dat je geen fruittarten in een combimagnetron met ovenfunctie kunt bakken, de bodem is dan altijd sam. Dus voor fruittaarten moet je een echte oven hebben.

Bij kruimelvla, is het zo dat je normaal de deeg van tevoren moet koelen dus eventjes in de koelkast zetten voordat hij verwerkt wordt. Meestal lukt het dan. Wat betreft de temperatuur dit is natuurlijk bij iedere oven anders of bij gas elektra en hetelucht dit zul je aan de hand van het recept moeten nakijken, of de handleiding van de oven raadplegen.

waneer je de taart klaar heb en de laatste stap gaat doen door de kruimelige korels er op te leggen kan je er een laagje geklopte ei opdoen daar door word hij mooi van kleur en knapperig

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100