Wat is het verschil tussen jam en Chutney ?

Deze vraag bestaat al, er wordt gevraagd naar het verschil tussen Chutney Marmelade en Jam. De antwoorden op deze vraag, echter beperken zich tot de verschillen tussen Jam en Marmelade maar geven geen antwoord op mijn vraag met betrekking tot Chutney.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jam wordt gemaakt door vruchten met suiker te koken. Het maken van jam is een van de meest gebruikte methoden om vruchten te conserveren. Bij het maken van gelei wordt alleen het vruchtensap gebruikt. Dit wordt met suiker ingekookt, zodat een heldere massa ontstaat. Marmelade wordt van citrusvruchten gemaakt. De basisbereiding komt overeen met het maken van jam en gelei, met als verschil dat de schillen van citrusvruchten een langere kooktijd vereisen. Chutney Chutney wordt gemaakt van fruit of groenten of een combinatie hiervan met azijn en zout als conserveringsmiddelen en specerijen als smaakmakers. De samenstelling van een chutney is te vergelijken met die van jam. De aan chutney verwante relish is knapperiger, omdat de ingrediënten slechts geblancheerd of halfgaar gekookt zijn.

Bronnen:
http://www.okokorecepten.nl/recept/jam-chutney/

Jam word altijd gemaakt van fruit en dient voornamelijk als zoet beleg voor op brood of gebak. Chutney is vergelijkbaar met ketchup of mosterd en word voornamelijk bij (warme) gerechten geserveerd, heeft behalve een zoete ook een scherpe of zure smaak toon. Vaak wordt chutney dan ook gemaakt van onrijpe vruchten of groente, zoals bijvoorbeeld groene tomaten,mangos, ui etc

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100