Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mijn gedroogde bruine bonen zijn een jaar over de datum,ze zien er nog gewoon uit en ruiken ook naar niks, kan ik deze nog gebruiken?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
12K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Als je ze koel, droog, donker en goed verpakt bewaard hebt, dan kun je ze nog gebruiken, als ze er gaaf uitzien, niet muf ruiken er geen schimmel opzit.
De schil is na een jaar wel harder geworden en de bruine bonen moeten daarom langer weken en langer gekookt worden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dankjewel, ze zien er nog heel gaaf uit, zijn niet beschimmeld of niks en ruiken ook niet muf ze ruiken naar niks eigenlijk. Hebben al die tijd achter in een kastje gestaan in het donker waardoor ze vergeten zijn!
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dan zijn ze nog prima te eten.

Andere antwoorden (5)

Ja hoor dat kan nog steeds.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
ja, dat kan gewoon als ze van te voren niet zijn opengemaakt
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dankjewel!
ja die kan je gewoon nog gebruiken ,je zal ze langer moeten weken
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Bedankt!
ja hoor, je kunt ze nog prima eten en ze blijven zeer voedzaam.
In mijn eigen groentetuin, zaai ik soms nog bruine bonen, die 1.5 jaar oud zijn en die komen nog prima op, dus zijn ze ook nog prima.
Anders zouden ze niet opkomen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Jahoor, dat kan prima. Gedroogde bonen kun je ontzettend lang bewaren, op een donkere en droge plek. Het kan wel zijn dat ze een iets langere tijd nodig hebben om te weken.

“Gedroogde peulvruchten klaarmaken duurt ontzettend lang”, is een veelgehoord excuus om niet te koken met bonen. En, ja, het klopt dat de voorbereiding even iets is wat je in gang moet zetten. Maar het grootste gedeelte van de tijd kun jij lekker andere dingen doen, omdat de boontjes het harde werk verrichten. In feite is het bereiden van gedoogde peulvruchten kinderlijk eenvoudig, dus laat je vooral door de duur niet tegenhouden! Wil je meer weten over hoe eenvoudig bonen bereiden wel niet is? Klik dan even op onderstaande link.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding