Mijn gedroogde bruine bonen zijn een jaar over de datum,ze zien er nog gewoon uit en ruiken ook naar niks, kan ik deze nog gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je ze koel, droog, donker en goed verpakt bewaard hebt, dan kun je ze nog gebruiken, als ze er gaaf uitzien, niet muf ruiken er geen schimmel opzit. De schil is na een jaar wel harder geworden en de bruine bonen moeten daarom langer weken en langer gekookt worden.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

Ja hoor dat kan nog steeds.

ja, dat kan gewoon als ze van te voren niet zijn opengemaakt

ja die kan je gewoon nog gebruiken ,je zal ze langer moeten weken

ja hoor, je kunt ze nog prima eten en ze blijven zeer voedzaam. In mijn eigen groentetuin, zaai ik soms nog bruine bonen, die 1.5 jaar oud zijn en die komen nog prima op, dus zijn ze ook nog prima. Anders zouden ze niet opkomen.

Jahoor, dat kan prima. Gedroogde bonen kun je ontzettend lang bewaren, op een donkere en droge plek. Het kan wel zijn dat ze een iets langere tijd nodig hebben om te weken. “Gedroogde peulvruchten klaarmaken duurt ontzettend lang”, is een veelgehoord excuus om niet te koken met bonen. En, ja, het klopt dat de voorbereiding even iets is wat je in gang moet zetten. Maar het grootste gedeelte van de tijd kun jij lekker andere dingen doen, omdat de boontjes het harde werk verrichten. In feite is het bereiden van gedoogde peulvruchten kinderlijk eenvoudig, dus laat je vooral door de duur niet tegenhouden! Wil je meer weten over hoe eenvoudig bonen bereiden wel niet is? Klik dan even op onderstaande link.

Bronnen:
https://www.pulseshack.com/nl/blog/bonen-bereiden/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100