Alle recepten in kookboeken zijn voor 4pers.wij zijn slechts met 2. Doe ik dan van alle ingrediënten de helft?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de meeste gevallen is dit inderdaad het geval. Wel dien je even op te passen met bereidingstijden, dit is niet altijd precies de helft van de tijd.

Ja, dan kun je in principe gewoon alles halveren. Of je kookt zoals op het recept staat, en dan kun je de restjes de dag daarna met de lunch eten, of je vriest het in voor later.

In feite hangt dat af van de functie van het ingrediënt en zou voor elk ingrediënt afzonderlijk bekeken moeten worden of hier de helft van genomen zou moeten worden of net even veel.

Min of meer, maar veel hangt af van hoeveel jullie met je tweeën eten. Een hele goede tip is een keer voor 4 te koken. Eet er normaal van en kijk wat je over hebt. Is dat voldoende voor de komende dag, dan kan je voortaan door twee delen. Is het te weinig, dan moet je bijvoorbeeld 2,5 x nemen of zelfs drie. En die tweede dag eet je dan die resten met bijvoorbeeld een blikje erwten of bonen en wat sla. Je kunt ook gewoon de aanbevolen hoeveelheden uitproberen. ( veel staat op een pakje, zoals bij pasta en rijst). Pasta bijvoorbeeld: ik neem een beker ( ongekookt) per persoon en van groente 200 gram altijd per persoon en vlees p.p. 75 gram ( dat loopt wel eens uit de hand). Wij eten weinig aardappelen, en dan 250 gram samen maar friet 400 gram pp. Het is een kwestie van uitproberen en ervaring. Wil je dat allemaal niet, dan gewoon alles door 2 delen en kijken of het je bevalt. Voor braden van vlees/ kip/vis moet je wel iets meer vet nemen, anders wordt het een ramp tenzij je een super pan hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100