Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Je moet het schuim van sommige kokende dingen verwijderen omdat in dat schuim eventuele onzuiverheden aanwezig zijn.
Ook voorkomt het overkoken.
Dit zijn de twee voornaamste redenen om iets af te schuimen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Bij het maken van bijvoorbeeld bouillon, wordt er om twee redenen afgeschuimd. Ten eerste voor de smaak. Het schuim bevat eiwitten die de bouillon bitter kunnen maken. Maar het afschuimen gebeurt ook om een mooie heldere bouillon te krijgen.
(Lees meer...)
bamibal
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ik heb nog nooit bouillon "afgeschuimd" en nog nooit is mijn bouillon bitter geworden... waarom zou je dan nog afschuimen?
Mijn bouillon hoeft ook niet "mooi helder" te worden.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding