Hoe maak ik kokosrijst dat ook écht naar kokos smaakt?

Poging 1: het koken van zilvervliesrijst in water/kokosmelk (50/50), smaakte niet naar kokos.
Poging 2: witte rijst in pure kokosmelk kookte niet gaar. Uiteindelijk beetje kokend water toegevoegd en totdat de rijst gaar was. Vervolgens kon ik het bijna niet afgieten, omdat het een papje was geworden..

Hoe maak je rijst dat écht naar kokos smaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Koop een zakje Geraspte kokos, van Conimex. Schudt er wat van door gekookte rijst, en jawel, die smaakt vervolgens écht naar kokos. Heerlijk!

En waarom weer gedroogd spul? Kook je rijst zoals je hem graag hebt, beetgaar of helemaal gaar, dan voeg je vers geraspte kokosnoot toe in de verhouding van 1/3 kokos en 2/3 rijst en eventueel een beetje van het vocht als je het sappiger wil. Heel lekker bij een brochette (spiesje) op de bbq.

Het meest praktisch en goedkoop zijn blokjes kokosvet, die je gewoon bij de supermarkt kunt kopen (santen). Over het algemeen gebruik je santen echter in de saus die je bij de rijst doet. Niet te weinig gebruiken ook. Rijst afgieten is wel een beetje vreemd, je kunt rijst gemakkelijk garen als je twee delen rwater op een deel rijst neemt. Als er gaten in de rijst vallen moet je de rijst op een heel laag pitje zetten tot het gaar is (geen wit puntje meer als je een korrel in tweeen drukt met je nagel). Dan nog even de rijst losmaken en je bent klaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100