Hoeveel weegt één gedroogde abrikoos?

Dan kan het aantal abrikozen uitrekenen dat ik nodig heb voor een recept en dan hoef ik het niet te wegen.

Toegevoegd na 2 dagen:
Volgens het voedingscentrum is één gedroogde abrikoos ook 3 gram. Maar ik er net één die wel normaal leek gewogen. Die was 7 gram.

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens deze website http://gewichtsconsulente.punt.nl/content/2008/01/afvallen-en-gedroogd-fruit?pagefor=commentpagination_content_419930&pagenr=0 weegt één gedroogde abrikoos 3 gram. Kijk bij het bericht van Elisabeth op 19-01-2008 10:42. Elisabeth is gewichtsconsulente en heeft die website gemaakt. Toegevoegd na 2 minuten: Haar volledige naam is Elisabeth van der Ark.

Bronnen:
http://gewichtsconsulente.punt.nl/content/...

Het antwoord is niet zomaar te geven. Abrikozen zijn niet allemaal even groot wanneer ze worden gedroogd. Daarnaast verliezen ze ook niet allemaal even veel vocht. Dat zijn de natuurlijke variabelen. Daarnaast is het de vraag hoever de fabrikant ze uit laat drogen. Hoe langer het droogproces, hoe lichter en duurder ze worden. Wil je het gemiddelde weten, dan moet je dus bij één merk blijven en de eerste keer zelf het gemiddelde uitrekenen door alle abrikozen in het potje/zakje/doosje te wegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100