is 800 watt genoeg om te koken?

Ik wil een apparaat kopen waarin je soep kan koken. Het heeft een verwarmingselement van 800 watt. Is dat idd genoeg om soep te koken?
Dank u

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meer dan genoeg, daar kun je hele vaten mee verwarmen. Vergelijk even een magnetron: op 800 Watt krijgt ie makkelijk water aan de kook (oké het is wel ender systeem): http://www.thegreenvilla.nl/a-20487987/vatverwarmers/60032-t800-verwarmingselement-800-watt-titanium/

In principe is elke hoeveelheid water (=soep) met elke hoeveelheid elektrisch vermogen aan de kook te krijgen: de vraag is alleen hoe lang het mag duren. Bij dubbel vermogen halveert de tijd, bij dubbele hoeveelheid verdubbelt de tijd. In de praktijk kun je een liter koud leidingwater met 800 Watt in ongeveer 8 minuten aan de kook krijgen, dat is ook de tijd die mijn eigen waterkoker nodig heeft om dit te doen. In de praktijk zul je jouw soep wellicht wat langer willen laten trekken, het apparaat dat jij op het oog hebt zal dan ook wel een thermostaat hebben om te zorgen dat de soep niet aanbrandt of wegkookt. Het verwarmingselement zal dus zeker vermogen genoeg hebben om soep te koken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100